Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πώς να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι με το παιδί σας! Ιδέες για παιχνίδι και απασχόληση!


Καλοκαίρι! Πετάξτε τα παπούτσια σας, βγείτε έξω  με το παιδί σας και το παιχνίδι αρχίζει. Ξεκινήστε, αλλάζοντας την διακόσμηση στον κήπο ή την βεράντα σας. Φτιάξτε μαζί του μία γιρλάντα χρησιμοποιώντας τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σας, μερικά ποτήρια και λίγα κομμάτια όμορφα χαρτόνια. Θα του αρέσει τόσο πολύ! Και το βράδυ, όταν θα τα ανάψετε θα είναι, όλα, μαγικά. 
Μια πολύ ωραία ακόμα ιδέα είναι να φτιάξετε στο παιδί σας μία σκηνή. Και είναι απλό εάν έχετε ένα σεντόνι και γάντζους και παλούκια. 
Κουβαλήστε τα παιχνίδια σας, τις κούκλες και τα αρκουδάκια σας, τα σερβιτσάκια και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας πολλά παραμύθια.Ένα είναι σίγουρο! Το παιδί σας θα ευχαριστηθεί τόσο πολύ!

Μια καλή ακόμα, ιδέα είναι να ασχοληθείτε με το παιδί σας με την κηπουρική με έναν εναλλακτικό, ας πούμε τρόπο. Φυτέψτε παντού λουλούδια, ακόμα και στις γαλότσες σας. 
Εάν το παιδί σας βαρέθηκε να ζωγραφίζει με χρώματα, πείτε του να ζωγραφίσει με λάσπη και χρώματα! Θα το εκτιμήσει πολύ! Τα απαγορευμένα είναι τα πιο γλυκά.
Εάν πάτε στην θάλασσα και κάνετε  μία βόλτα στην παραλία το απόγευμα, μην ξεχάσετε να πάρετε ένα καλαθάκι μαζί σας. Μαζέψτε ξύλα και χρωματίστε τα. 
crowroosterscrow
Δέστε τα με σχοινί. Μόλις φτιάξατε το δικό σας μοναδικό έργο τέχνης! Δείτε το. Είναι καταπληκτικό! 
Μια όμορφη ιδέα! Με μικρότερα ξύλα και πολύχρωμες χάντρες μπορείτε να φτιάξετε με το παιδί σας ένα κολιέ για να το φοράει ή να το κάνετε δώρο στην γιαγιά.
 Μα είναι υπέροχο! 
playbasedlearning
Καλό καλοκαίρι! Χαρούμενο και δημιουργικό! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


4 σχόλια:

  1. Είμαι τόσο χαρούμενη που σε ανακάλυψα. Έχεις μία καταπληκτική σελίδα. Υπέροχα όλα! Νίκη, Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες Νίκη στην παρέα μας. Είναι χαρά να είσαι μαζί μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι φοβερές ιδέες.Εχω ενθουσιαστεί με τα φωτάκια!!!Τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...