Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Πίνακες επιβράβευσης καλής συμπεριφοράς.


Ένας πίνακας επιβράβευσης θα  φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος στην τροποποίηση της μη επιθυμητής συμπεριφοράς του παιδιού μας. Κάθε φορά που το παιδί μας συμπεριφέρεται καλά το επιβραβεύουμε.
Σ΄αυτήν εδώ την σελίδα θα βρείτε δωρεάν εκατοντάδες πίνακες επιβράβεσης με ήρωες κινουμένων σχεδίων που είναι πολύ αγαπητοί στα παιδιά μας.  Είμαι σίγουρη πώς θα φανούν χρήσιμοι! Αυτά εδώ είναι κάποια ενδεικτικά θα βρείτε πολλά περισσότερα  εδώ.


Behavior Charts with Hello Kitty
Η μέθοδος εστιάζεται σε δυο πράγματα: στην ενίσχυση της καλής συμπεριφοράς του παιδιού και στην τροποποίηση της προβληματικής του. 



Behavior Charts with Peppa Pig
Έτσι όταν για παράδειγμα καταφέρει να διαβάσει τα μαθήματά του, χωρίς να γκρινιάζει, όλη μέρα, θα ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι στον πίνακα επιβράβευσης.

Behavior Charts with Peter Pan






Αν πάλι δεν καταφέρει να διατηρήσει την καλή του συμπεριφορά τότε θα κατεβαίνει ένα σκαλοπατάκι. 















Με αυτόν τον τρόπο το παιδί μας θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις των πράξεων του και να  προσπαθεί για να φτάσει τον στόχο του. 



Behavior Charts with Snoopy


























































Προσοχή! Η επιτυχία της χρήσης του πίνακα εξαρτάται από εσάς. Όσο κρατάτε τον λόγο σας, τόσο το παιδί σας θα μάθει πιο γρήγορα την σωστή συμπεριφορά.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


8 σχόλια:

  1. Λοιπόν, καλά θα κάνετε να γράφετε αναρτήσεις για την διακόσμηση του κήπου μας και όχι να δίνετε συμβουλές διαπαιδαγώγησης που απέχουν μακράν από τις σημερινές αντιλήψεις του επιστημονικού χώρου. Η πρότασή σας, είναι τακτική του μπηχεβιορισμού (που στις μέρες μας χρησιμοποιείται μόνο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες) γιατί επιβάλλει ένα σύστημα εξωτερικής ηθικής και εξωτερικού ελέγχου ενώ θα έπρεπε τα παιδιά να αναπτύξουν αυτοέλεγχο που πηγάζει από μέσα τους κι όχι γιατί κερδίζουν ένα αυτοκολλητάκι. Είστε και δασκάλα και παρόλ'αυτα οι προτάσεις σας είναι του 19 αιώνα.!

    Εδώ θα βρείτε μία αφημερίδα για τη διαχειρηση της συμπερφορας που λεει ενδιαφεροντα πραγματα. http://peiramatika.webnode.com/products/%CE%B7%20%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1%20%CE%BC%CE%B1%CF%82/


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρτήστε το προηγούμενο σχόλιο αν δεν φοβάστε την κριτική..Γιατί δημοσιεύεται μόνο σχόλια που σας λένε πόσο υπέροχη είστε σε αυτά που γράφετε///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναφορικά με το σχόλιο σας πάνω στην θεωρία μάθησης του συμπεριφορισμού δεν πιστεύω ότι είναι επιστημονικά ορθό να απορρίπτουμε συλλήβδην κάποια θεωρία αλλά να χρησιμοποιούμε επιλεκτικά αρχές κάθε παιδαγωγικής μεθόδου όταν αυτό κρίνουμε πώς είναι κατάλληλο. Πιστεύω στην χειραφετική - μετασχηματιστική παιδαγωγική, στην κριτική σκέψη, στην ανακαλυπτική μάθηση και έχω γνώση όλων των σύγχρονων θεωριών κάθως η διδακτορική μου διατριβή έχει να κάνει με το παιδί. Νομίζω τα άρθρα στο blog αυτό δείχνουν...ότι πιστεύω πώς όταν η μάθηση γίνεται παιχνίδι και ανακάλυψη είναι απολαυστική. Όσο για το σχόλιο που κάνατε σχετικά με το εάν δημοσιεύω μόνο θετικά σχόλια στο Παίζουμε μαζί, αυτό επιτρέψτε μου να σας πω με κάθε βεβαιότητα πώς έχει να κάνει με προσωπική σας εκτίμηση και μόνο. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε/α ανώνυμε

    Δεν μπορώ να καταλάβω που το βρίσκετε το λάθος αν ο πίνακας χρησιμοποιείται με σύνεση και όχι με ακρότητες

    Οι πίνακες:

    Δίνουν κίνητρο στα παιδία σας να θυμούνται τους κανόνες και να είναι πιο υπεύθυνα.

    Επειδή εκτιμούν θετικά τις επιτυχίες τους, οι πίνακες δημιουργούν συναισθήματα επιτυχίας καθώς και εσωτερικά κίνητρα, που αναπτύσσουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας.

    Βοηθούν να αυξήσετε τις θετικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ γονέων και παιδιού.

    Σας βοηθούν να είστε προνοητικοί και να οργανώνεστε

    Σας ενθαρρύνουν να εστιάζεται σε συγκεκριμένες θετικές συμπεριφορές και στάσεις και αποτελούν απτές, οπτικέ υπενθυμίσεις προκειμένου να είστε συνεπείς με τους στόχους που έχετε θέσει για τα παιδία σας.

    Δίνουν και στους δύο γονείς το ίδιο εργαλείο, το οποίο βελτιώνει την επικοινωνία, αυξάνει την θετική επανατροφοδότηση και την συνέπεια, δημιουργώντας θετική οικογενειακή ατμόσφαιρα και ενθαρρύνει όλα τα μέλη της οικογένειας να συνεργαστούν.

    Σας βοηθάει να αξιολογήσετε την πρόοδο του παιδιού σας επειδή σας δείχνουν ποιες είναι οι συμπεριφορές που βελτιώνονται και ποιές χρειάζονται περισσότερη δουλεία.

    Ξέρετε ότι αν δεν το επιβραβεύεται επαρκώς για την σωστή του συμπεριφορά, εκδηλώνει αρνητική συμπεριφορά μόνο και μόνο για να σας τραβήξει την προσοχή !

    Στους ευρύτερους κύκλους των κοινωνικών επιστημών, θεωρείτε πως η επιβράβευση στις υγιής συμπεριφορές των παιδιών μας είναι η βασική συνταγή για την επανάληψη τους.

    Η μέθοδος αυτή εστιάζεται σε δυο πράγματα: στην ενίσχυση της καλής συμπεριφοράς του παιδιού και στην τροποποίηση της αρνητικής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν. Ξέρω ότι θα τους χρησιμοποιήσετε κατάλληλα και θα έχουν επιτυχία. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα. Θα ήταν εύκολο να διευκρινίσετε σε ποιες ηλικίες αναφέρεται η κάθε δραστηριότητα που αναπτύσσεται στα άρθρα σας;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία ιδέα. Σκέφτομαι να το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κι εγώ έχω χρησιμοποιήσει ανάλογους πίνακες! Είχαν αποτέλεσμα! Συνήθωε τους χρησιμοποιώ όταν μια συνήθεια που θέλω να περάσω θέλω να γίνει κτήμα τους. Μετά τον ξεχνάμε για λίγο καιρό και χαλαρώνουμε. προσωπικά την θεωρώ σύγχρονη μέθοδο! Οι γονείς μας δεν τα γνώριζαν αυτά!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...