Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης!


Είχα μιλήσει στην κόρη μου για την Αθήνα και τον αρχαίο ελληνικό μύθο από τον οποίο πήρε το όνομά της η πόλη μας, την διαμάχη της θεάς Αθηνάς με τον Ποσειδώνα στα χρόνια που βασιλιάς ήταν ο Κέκροπας. 
Της έχω πει πολλά για τους ήρωες στην αρχαία ελληνική μυθολογία και την έχει αγαπήσει. Ξέρω πώς νιώθει πως η ιστορία είναι κάτι το αληθινό...Σήμερα το πρωί ξεκινήσαμε παρέα για το μουσείο της Ακρόπολης. 
Όταν φτάσαμε της έκαναν εντύπωση τα αρχαιολογικά ευρήματα κάτω από την γη. Και το πηγάδι των ευχών με τα κέρματα. Έκανε κι η Αντριάνα μία, να γίνει όπως μου είπε η πόλη μας όμορφη...με λουλούδια και να είναι καθαρή.  Αξίζει να πάτε με το παιδί σας. Θα μπορούσαμε να μείνουμε όλη την μέρα...
Η σελίδα του μουσείου Ακρόπολης είναι εδώ. Θα βρείτε πληροφορίες για τα πάντα. Μια όμορφη σελίδα που αξίζει να επισκεφτείτε με το παιδί σας. 
Εδώθα βρείτε την σελίδα του μουσείου  στο facebook. 
Εκεί, νιώσαμε την ιστορία να ζωντανεύει...

Ένα μαγικό μέρος...
Που αξίζει να πάτε και για έναν ακόμα λόγο.

Επισκεφθείτε το Μουσείο Ακρόπολης και ανακαλύψτε τα χρώματα στα αρχαϊκά γλυπτά στο πλαίσιο της μουσειακής δράσης για τα «Αρχαϊκά Χρώματα» που θα διαρκέσει από τις 31 Ιουλίου 2012 και για έναν χρόνο.

Για τους αρχαίους Έλληνες και την κοινωνία τους τα χρώματα αποτελούσαν ένα μέσο χαρακτηρισμού. Οι θεοί είχαν ξανθή κόμη που ακτινοβολούσε τη δύναμή τους, οι πολεμιστές και αθλητές φαιόχρωμη επιδερμίδα ως ένδειξη αρετής και ανδρείας ενώ οι κόρες λευκό δέρμα που δήλωνε τη χάρη και τη λάμψη της νεότητας.

Με αφετηρία τη σημασία των αρχαϊκών χρωμάτων, το Μουσείο Ακρόπολης επιθυμεί να κάνει μία έρευνα για τη μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους και να ανοίξει μια ευρύτατη συζήτηση με κοινό και ειδικούς για θέματα τεχνικής των χρωμάτων αλλά και  την ανίχνευσή τους με νέες τεχνολογίες.  


Την πειραματική χρήση τους σε μαρμάρινες επιφάνειες, την ψηφιακή αποκατάστασή τους, τη σημασία τους αλλά και την αισθητική αντίληψη της αρχαϊκής εποχής για τα χρώματα.


Σε αυτό το πλαίσιο, το Μουσείο Ακρόπολης διοργανώνει σύντομες θεματικές παρουσιάσεις με τον τίτλο «Αρχαϊκά Χρώματα» οι οποίες πραγματοποιούνται από τους αρχαιολόγους –φροντιστές, με πλούσιο οπτικό υλικό, και διεξάγονται στα ελληνικά και τα αγγλικά.


Παράλληλα, το Μουσείο με τα οικογενειακά παιχνίδια «Αρχαϊκά Χρώματα», προσκαλεί τις οικογένειες με τα παιδιά τους να ανακαλύψουν τα αρχαϊκά χρώματα μέσα από τρία παιχνίδια:

Το παιχνίδι αναζήτησης λεπτομερειών στα αρχαϊκά γλυπτά, εκεί όπου σώζεται το χρώμα τους.Την κασετίνα ζωγραφικής που περιέχει πραγματικά ορυκτά χρώματα και αντίστοιχα μολύβια για να χρωματίζουν τα παιδιά το σχέδιο της Πεπλοφόρου.
Το DOMINO με συνδυασμούς σε ελεύθερη χρωματική απόδοση από τα σχέδια που διακοσμούσαν ρούχα και σκουλαρίκια των κορών της αρχαϊκής εποχής.
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν τη συμμετοχή τους στη δράση «Αρχαϊκά Χρώματα» στο σπίτι τους, μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι «Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο»
Φεύγοντας πήραμε ένα πολύ όμορφο βιβλίο το "Μικροί επισκέπτες στο Μουσείο Ακρόπολης" από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Άρεσε πολύ στην κόρη μου. Τα δώρα στο μουσείο είναι πολύ όμορφα...Την επόμενη φορά θα πάρω στην κόρη μου δώρο την Γοργώ μια πήλινη αρχαία σβούρα. 
Μπορείτε να το επισκεφτείτε όλες τις ημέρες: Ημερομηνία: 31/07/2012 – 31/07/2013 Περιοχή: Αθήνα Τόπος: Μουσείο Ακρόπολης, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15 Ωρ. Λειτ.: Τρίτη - Κυριακή: 08:00 – 20:00 Ώρα τελευταίας εισόδου: 19:30 Κάθε Παρασκευή το Μουσείο είναι ανοιχτό έως τις 22:00.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις για τα «Αρχαϊκά Χρώματα», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης Ιστοσελίδα: www.theacropolismuseum.gr
Το εισιτήριο για παιδάκια έως πέντε ετών είναι δωρεάν.

 
 Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...