Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ένα σχολείο γεμάτο ήλιο, φως και χρώματα!



Μήπως όταν ήσασταν μικροί θέλατε να κάνετε μάθημα στην αυλή του σχολείου σας; Μια κλειστή και σκοτεινή αίθουσα διδασκαλίας δεν είναι το ιδανικό περιβάλλον για χαρούμενους και δημιουργικούς μαθητές.



Αυτό φαίνεται ότι είχαν στο μυαλό τους οι σχεδιαστές της Trilogy Architecture όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν το σχολείο του ήλιου.

Το Δημοτικό Σχολείο Redding School of Arts στην Καλιφόρνια έχει μια διαφορετική φιλοσοφία στην κατασκευή του. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι φωτεινές και γεμάτες χρώματα. 
Οι τάξεις δεν έχουν τοίχους, αλλά μεγάλα παράθυρα για να μπαίνει φως, έτσι ώστε οι μαθητές και οι δάσκαλοι να προσεγγίζουν την μάθηση με έναν διαφορετικό τρόπο. 

Οι μαθητές κάνουν την μισή μέρα μάθημα στο προαύλιο. Ακόμα και οι αίθουσες εκδηλώσεων είναι ανοιχτές. 

Όλα λούζονται, εκεί, στο φως του ήλιου! Ένας μαγικός τρόπος να αγαπήσουν τα παιδιά το σχολείο. Είμαι σίγουρη ότι έξω μαθαίνουν καλύτερα.


Ένα σχολείο με χρώματα φως και ελευθερία. Ένα σχολείο  χαράς. Αυτό είναι το είδος του σχολείου που θέλουμε  για τα παιδιά μας. 

pics via inhabitat.com

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...