Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μία εκκλησία φτιαγμένη από...Lego!


Lego! Εμείς τα γνωρίζουμε απλώς σαν παιχνίδια...Η εκκλησία αυτή, βρίσκεται  στην πόλη Enschede της Ολλανδίας και είναι δημιούργημα των σχεδιαστών Michiel de Wit και Filip Jonker
Πηγή έμπνευσής τους τα τουβλάκια Lego τα οποία χρησιμοποίησαν για την κατασκευή της. Βέβαια, επέλεξαν να την χτίσουν με...τεράστια τούβλα Lego. Δείτε πώς στο βίντεο που ακολουθεί. 
«Επιλέξαμε διάφορα χρώματα για τους τοίχους –κόκκινο, μπλε, άσπρο, κίτρινο και μαύρο- ενώ θέλαμε να έχουν κυψελωτό σχέδιο, έτσι ώστε το φυσικό φως να περνά ανάμεσα, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα δράση στο εσωτερικό του ναού», λένε οι δημιουργοί.



Οι επισκέπτες την κοιτάνε ξανά και ξανά. Είναι σίγουρα διαφορετική.  Μοιάζει με ένα τεράστιο παιχνίδι ενώ δεν είναι λίγοι οι πιστοί που δηλώνουν κατενθουσιασμένοι με την ιδέα.

Έχει φως και χρώματα και τραβάει όλα τα βλέμματα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, το κτίριο κάνει μια σύνδεση σε κάτι μεγάλο και συντριπτικό, όπως είναι η εκκλησία και το μέγεθός της και σε κάτι παιχνιδιάρικο, απλό και κατανοητό, όπως είναι τα τουβλάκια Lego.

Πάντως, είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή...
«Με αυτά τα τουβλάκια παίζανε τα παιδιά μας και τώρα τα εγγόνια μας. Και εμείς μαζί τους! Νομίζω δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να έρθουν με εμάς στην εκκλησία», λέει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.
photos via weheart.co.ukfilipjonker.nl/

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...