Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Λάρισα: Δύο συνάνθρωποί μας έσωσαν ζωές


Ζωή με τον θάνατό τους προσέφεραν ένας 71χρονος Λαρισαίος και μια 56χρονη Βολιώτισσα, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή έπειτα από νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και στη ΜΕΘ του ΙΑΣΩ Λάρισας, αντίστοιχα.             Αρχικά, γιατροί των δύο Μονάδων ενημέρωσαν τις οικογένειες των αποβιωσάντων δοτών για τη δυνατότητα δωρεάς οργάνων. Οι συγγενείς έλαβαν τη γενναία αλλά και συγκινητική παράλληλα απόφαση να εγκρίνουν τη δωρεά οργάνων των οικείων τους, με απώτερο σκοπό να σωθούν άλλοι ασθενείς που αναμένουν σε λίστες ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα.
Με τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων(ΕΟΜ), η πρώτη ιατρική, μεταμοσχευτική, ομάδα έφθασε στη Λάρισα από τα Γιάννενα, λαμβάνοντας τους δύο νεφρούς από τον 71χρονο, ύστερα από επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο. Η δεύτερη ιατρική ομάδα έφθασε στο ΙΑΣΩ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας τους δύο νεφρούς και το ήπαρ της 56χρονης, με την επέμβαση να ολοκληρώνεται χθες τα ξημερώματα. Να σημειωθεί, τέλος, πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται διπλή δωρεά οργάνων από τη Λάρισα και παράλληλα η πρώτη δωρεά από το ΙΑΣΩ. 
 
Μεγαλειώδης η δωρεά οργάνων, θαυματουργή η μεταμόσχευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...