Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου Η «Φάρμα των ζώων» του Τζορτζ Οργουελ συνεχίζεται στη σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Aρη Μπινιάρη και διασκευή του ίδιου, της Eλενας Τριανταφυλλοπούλου και του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου.

 

Η «Φάρμα των ζώων» του Τζορτζ Οργουελ συνεχίζεται στη σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Aρη Μπινιάρη και διασκευή του ίδιου, της Eλενας Τριανταφυλλοπούλου και του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου. Παίζουν οι Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Βάσω Καβαλλιεράτου, Κώστας Μπερικόπουλος κ.ά. Στις 9 μ.μ. (Κυριακή 7.30 μ.μ.), Πανεπιστημίου 48.

Είκοσι αδημοσίευτες φωτογραφίες από την ανολοκλήρωτη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η άλλη θάλασσα», τραβηγμένες από τον φωτογράφο, σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Νίκο Νικολόπουλο, περιλαμβάνει η έκθεση «Γεφυροποιός», που εγκαινιάζεται σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων. Από τις 10 π.μ., Ηρακλειδών 66α και Θεσσαλονίκης.

Το μυθιστόρημα του Μισέλ Ουελμπέκ «Σεροτονίνη» (εκδ. Εστία) ανεβαίνει στον χώρο «Κάμιρος», από την ομάδα Elephas tiliensis. Σκηνοθετούν οι Δημήτρης Αγαρτζίδης και Δέσποινα Αναστάσογλου. Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Αγαρτζίδης, Μαρία Γκιώνη, Μαρία Κωνσταντάκη, Αρης Λάσκος και Θεοδώρα Τζήμου. Στις 9 μ.μ., Ιθάκης 32.

Tο Stages A/Live, η σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Ωνάση για την υποστήριξη της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής, παρουσιάζει την Κυριακή το heavy rock συγκρότημα Planet of Zeus, σε μια εμφάνιση που βιντεοσκοπήθηκε στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός. Στις 9 μ.μ., στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube.

Αρχαιότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με θέμα τα άλογα, ένα σκελετό αλόγου από το αρχαϊκό νεκροταφείο Φαλήρου, αλλά και πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, περιλαμβάνει η έκθεση «Iππος: Το άλογο στην αρχαία Αθήνα», που παρουσιάζεται στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών. Από τις 12, Σουηδίας 61.

Η όπερα «Ανδρονίκη» του Αλέξανδρου Γκρεκ παρουσιάζεται την Κυριακή στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό θέατρο «Μαρία Κάλλας», από τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, σε διεύθυνση Νίκου Αθηναίου και με τη σοπράνο Βάσια Αλάτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στις 8 μ.μ., Ακαδημίας 59.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...