Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Οικολογικά παιχνίδια βγαλμένα από παραμύθι!

Δείτε αυτό το κάστρο, είναι σκέτη μαγεία! Η διαφορά  από όλα τα άλλα που ήδη γνωρίζετε ότι υπάρχουν, είναι ότι έχει φτιαχτεί εξ' ολοκλήρου από χαρτί. 
Ενδιαφέρον ακούγεται! Θα χωρούσε, άραγε στον κήπο ή στην τάξη μας; Θα ήταν πολύ όμορφο να παίξουμε φτιάχνοντάς το, να ανεβάζουμε, εκεί, παραστάσεις...
Δείτε πώς το διακόσμησαν τα παιδάκια αυτού του νηπιαγωγείου! Το πήραν σε λευκό χρώμα και με σύμμαχο την φαντασία και όπλο τα πινέλα, τα ψαλίδια, τα χαρτιά,  έγινε η δική τους γωνιά σκέψης και ονείρων! 
Και βέβαια, αυτό το κάστρο, είναι το τέλειο σκηνικό για ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων. Θα το βρείτε εδώ
Αφήνω την φαντασία σας ελεύθερη πώς μπορείτε να το φτιάξετε. Σκεφτείτε, όμως, πόσο δημιουργική μπορεί να είναι αυτή η διαδικασία! 
Μου αρέσουν πολύ αυτά τα παιχνίδια γιατί είναι και οικολογικά αλλά και με την δική μας επέμβαση μπορούν να γίνουν μοναδικά! 
Σαν αυτήν, την ινδιάνικη σκηνή που θα βρείτε εδώ! Εάν επιλέξετε το άσπρο χρώμα δεν φαντάζεστε πόσο υπέροχο στολισμό μπορείτε να της κάνετε! Φαίνεται, πάντως,  πώς σ΄αυτό το σχολείο  απόλαυσαν πολύ την διαδικασία!
Όταν την ετοιμάσετε, κι είναι βράδυ αγκαλιά με το παιδί σας, θ' ανάψετε τα φωτάκια στο παιδικό δωμάτιο θα φτιάξετε, μαζί, τα πιο γλυκά παραμύθια για καληνύχτα!
Δείτε κι αυτό το μικρό κάστρο! Μέσα του μπορούν ζωντανέψουν όλα τα παραμύθια, οικολογικά και όχι μόνο! Στις πολεμίστρες του θα σταθούν όλο περηφάνια οι γενναίοι ιππότες σας! 
Εάν θέλετε κι εσείς να μυήσετε με έναν τρόπο μαγικό, το παιδί σας στην προστασία του περιβάλλοντος,  θα το βρείτε εδώ.
Εάν, πάλι τα όνειρά σας φτάνουν πολύ ψηλά, δοκιμάστε να ταξιδέψετε, εναλλακτικά,  μέχρι τον αστερισμό των παραμυθιών! 
Με ένα διαστημόπλοιο, φανταστικό, θα φτάσετε γρήγορα! Δείτε πώς μπορείτε να το διακοσμήσετε ! Μοναδικές επισκευές σας, τα όνειρα! 
Τι πιο απολαυστικό από το παιχνίδι με το παιδί μας; 
Τώρα που το σκέφτομαι ένα διαστημόπλοιο είναι το πιο ιδανικό μέσο για να φτιάξουμε παραμύθια επιστημονικής φαντασίας! Θα το βρείτε εδώ.
Και βέβαια, κάθε παιδάκι θέλει να κρύβεται στο ζεστό του σπιτάκι! Να κάθεται μέσα σ' αυτό και να ονειρεύεται! 
Και το ωραίο μ' αυτό το χάρτινο σπιτάκι που θα βρείτε εδώ είναι ότι μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως θέλετε! Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από τα παιχνίδια ρόλων. 
Βέβαια, είδα ότι υπάρχει σε διάφορα χρώματα. Το καλό  είναι ότι χωράει και δύο παιδάκια μαζί.Δείτε πώς διακόσμησαν τα σπιτάκια τους αυτά τα παιδάκια! 
Έφτιαξαν  τζάκι για να διαβάζουν γύρω του παραμύθια!
 Τι όμορφη ιδέα! Μέχρι και γούνινο χαλάκι άπλωσαν για να κοιμούνται κάτω! 
Αυτό,το σπιτάκι μπορεί να έγινε με την βοήθεια μιας μαμάς! Είναι, όμως, κι αυτό πανέμορφο!
Και σ' αυτό, χώρεσαν όλες οι οικιακές συσκευές! Μήπως είναι το σπιτάκι από τα τρία γουρουνάκια; 
Είναι όλα τους υπέροχα, οικολογικά παιχνίδια, οξύνουν την σκέψη και την δημιουργικότητα, σε κάνουν να ταξιδεύεις, μαγικά, στην χώρα των ονείρων! 

Διαβάστε, αυτό το άρθρο, κάνοντας κλικ εδώ, εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να τα αγοράσετε.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

6 σχόλια:

  1. Τι ομορφες ιδεες....!!! Νομιζω οτι πρεπει επειγοντως να προμηθευτω χαρτονια και να φτιαξω ενα σπιτακι στις μικρες μου!!!
    Τις φανταζομαι ηδη μεσα εκει να παιζουν....
    και το καστρο ειναι υπεροχο!...
    Ααχ,ζηλευω..... εγω εβαζα την μεγαααλη ομπρελα του μπαμπα μου και ενα σεντονι και κρυβομουν απο κατω με τα κουκλια μου! :οp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες ιδέες! Όταν τα παιδιά δημιουργούν, αυτό είναι το καλύτερο παιχνίδι! Έλενα Ρόδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τον πύραυλο θα ξετρελαθεί ο γιος μου! Είναι 4 κι όλη μέρα κάνει τον αστρονάυτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία που είναι..συναγωνίζονται τα υφασμάτινα νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω φαει τον κοσμο να βρω οδηγιες για να φτιαξω ενα καστρακι σαν κι αυτο για το παρτυ γενεθλιων του γιου μου.Για να το αγορασω δεν νομιζω.ελπιζω να τα καταφερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...