Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Στην μνήμη της κόρης μας Ανδριάνας βοηθάμε όλοι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας
Η κόρη μας η Αντριάνα που έφυγε στις 5 Οκτωβρίου από εγκεφαλικό ανεύρυσμα, τόσο πρόωρα πριν προλάβει να κλείσει τα 10 της χρόνια, είχε μια και μόνο επιθυμία, -αυτά άλλωστε-ήταν τα τελευταία της λόγια- να μην υπάρχουν φτωχά, ορφανά και βασανισμένα παιδιά και να παλέψουμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε μια κοινωνία καλύτερη για όλα τα παιδιά. 


Εμείς οι γονείς της ξέρουμε πώς θα είναι πολύ ευτυχισμένη αν όλοι μαζί βοηθήσουμε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας εκεί που και ο παππούς της Αντριάνας πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του αφού μεταφέρθηκε εκεί μέσω της Πρόνοιας.
Image result for Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο
Η δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, έχει προκαλέσει οικονομικό πρόβλημα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, και για το λόγο αυτό χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι μας για να συνεχιστεί το σπουδαίο έργο τους. Στηριζόμαστε στα φιλάνθρωπα συναισθήματα όλων σας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδάκια που ζουν εκεί. 

Όλα τα είδη μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά στο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΙΔΡΥΜΑ (ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ) Κρέμου 128, 17675 Καλλιθέα, ή να επικοινωνήσετε μαζί τους στα τηλ: 2109560735-2109521728 fax: 2109521735, www.pen-kallithea.gr, info@pen-kallithea.gr Παρακαλώ θερμά για κοινοποίηση!Στηριζόμαστε στα φιλάνθρωπα συναισθήματα όλων σας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδάκια που ζουν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Διαβάστε την λίστα με τις άμεσες ανάγκες που μπορούμε όλοι μαζί να καλύψουμε μέχρι φέτος τα Χριστούγεννα.


Οι άμεσες ανάγκες του Π.Ε.Ν. αφορούν στα ακόλουθα:
Related image
ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ μέγιστη προτεραιότητα 

ΤΡΟΦΙΜΑ 
Κοτόπουλο σε προτεραιότητα 
Ρύζι κίτρινο σε προτεραιότητα 
Ψάρι γλώσσα σε προτεραιότητα 
Αρακάς σε προτεραιότητα 
Πατάτες, κρεμμύδια, φρούτα σε προτεραιότητα 
Γιαούρτια παιδικά σε προτεραιότητα 
Πελτές, Pummaro 
Μπισκότα- Βουτήματα-Κουλουράκια 
Δημητριακά σε προτεραιότητα 
Μακαρόνι κοφτό σε προτεραιότητα Νο 3 

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ -ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ- ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ 
Χειροπετσέτες τύπου ζικ-ζακ σε προτεραιότητα 
Καθαριστικά (χλωρίνη –υγρό τζαμιών Αζαξ) 
Σκόνη ή υγρό για πλυντήριο 
Κρεμοσάπουνο σε προτεραιότητα 

ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ 
Αθλητικά παπουτσάκια για αγοράκι Νο21,22,28,29,30,31,32 και για κοριτσάκι Νο21,22,26 ,28,29,30,31,32 
Related image
ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ 
Χαρτόνια κάνσον σε διάφορα χρώματα (όχι μαύρο-γκρι-καφέ σκούρο) 
Φωτοτυπικό χαρτί μεγέθους Α3 

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 
Κατασκευή περίφραξης (μήκος περίφραξης 320 τρέχοντα μέτρα) 
Λάμπες αλογόνου μπαγιονέτ 40w [κόστος περίπου 2 € η μία] και λάμπες οικονομίας βιδωτές 20w (σπιράλ ή κοντές) [κόστος περίπου 4,50 € η μία] 
Image result for Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο
ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ 
Δωροεπιταγές από το PRAKTIKER ή το LEROY-MERLIN 
Δωροεπιταγές από supermarket: LIDL, ΣΚΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Δωροεπιταγές από ΠΛΑΙΣΙΟ 
Δωροεπιταγές από Jumbo 

ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ 

Συμβολή στην καταβολή του μηνιαίου ποσού της ρύθμισής μας στη ΔΕΗ (περίπου 700 €/μηνα) 

ΦΑΡΜΑΚΑ 
Fucithalmic οφθαλμικές σταγόνες 
Depon σιρόπι 
Bactroban κρέμα 
Flixotide 125 mg σε προτεραιότητα 

Singulair 5 mg ( χάπι ) 

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (Π.Ε.Ν.) στην Καλλιθέα είναι Φιλανθρωπικό Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ΝΠΙΔ, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας. Δημιουργήθηκε το 1912 από την Αικατερίνη Λασκαρίδου ως Εθνικό Ορφανοτροφείο Θυμάτων Πολέμου και το 1978 λόγω του ότι δεν υπήρχαν πλέον ορφανά πολέμου, διεύρυνε το σκοπό του ώστε να περιθάλπει γενικότερα ανήλικα που έχρηζαν προστασίας, μετονομαζόμενο σε Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο.
Related image


Φιλοξενεί στην «κλειστή προστασία» παιδιά ηλικίας 2,5 έως 5,5 χρονών, κατόπιν εισαγγελικών εντολών, λόγω παραμέλησης, εγκατάλειψης, κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας, κ.λπ., και παιδιά της ίδιας ηλικίας στην «ανοιχτή προστασία», λόγω οικονομικής αδυναμίας της οικογένειάς τους να τα φροντίσει. Παράλληλα, λειτουργεί Παιδικός Σταθμός με στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών που φιλοξενεί με άλλα παιδάκια που φοιτούν σε αυτόν, ενώ έχει το θεσμό της εθελόντριας «φιλοξενούσας οικογένειας» η οποία φιλοξενεί τα παιδιά τις γιορτές και τα Σαββατοκύριακα, προσφέροντας αγάπη αλλά και το οικογενειακό υπόδειγμα που τα περισσότερα έχουν στερηθεί.Image result for Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο
 Είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά που το έχουν τόσο ανάγκη! Για όσους μπορούν να είναι εκεί και να στηρίξουν το Π.Ε.Ν. το Σαββατο 25 Νοεμβρίου στις 5:00μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός και τη Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 7:00 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και τις δύο μέρες μας περιμένει το μικρό πανηγυράκι του Αγίου Στυλιανού και bazaar φιλανθρωπικής ενίσχυσης. Εμείς θα είμαστε εκεί γιατί η τελευταία επιθυμία της κόρης μας ήταν ένας κόσμος πιο ανθρώπινος για τα παιδιά.
Φωτογραφία του χρήστη Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...