Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Γονείς έφτιαξαν μια τούρτα γενεθλίων Transformers που μεταμορφώνεται!


Οι περισσότεροι γονείς επιθυμούν μια ξεχωριστή τούρτα γενεθλίων για το παιδί τους, όμως οι συγκεκριμένοι φαίνεται πως… το τερμάτισαν! Η τούρτα Optimus Prime μεταμορφώθηκε με το πάτημα ενός κουμπιού εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. Δείτε το βίντεο!

Πώς να μάθουμε τα παιδιά μας να φροντίζουν τα δόντια τους.


Αλήθεια πώς πάνε τα μικρά σας από σφραγίσματα; Πόσο σημαντική είναι η πρόληψη στην στοματική υγιεινή!Παρακολουθήστε ένα καταπληκτικό επεισόδιο από την σειρά Μια φορά ήταν... η ζωή, μαζί με τα παιδιά σας και ένα είναι σίγουρο, θα μάθουν να φροντίζουν τα δόντια τους περισσότερο σχολαστικά. 


Το σχολείο αρχίζει! Η oργάνωση στο σπίτι βοηθάει πολύ.

Καλό είναι πριν το παιδί μας αρχίσει να πηγαίνει στο σχολείο να έχουμε οργανώσει το σπίτι μας, ώστε η καθημερινότητα να είναι πιο εύκολη και η μεταβάση πολύ καλύτερη. Οι ιδέες που θα δείτε είναι εξαιρετικές!


Πώς να διακοσμήσετε την πόρτα στην τάξη σας!

Και καθώς η έναρξη της σχολικής χρονιάς πλησιάζει δείτε μερικούς όμορφους τρόπους να διακοσμήσετε υπέροχα την πόρτα της τάξης σας. Καλή έμπνευση! 

Ιδέες για δασκάλους

Είστε δασκάλες-δάσκαλοι και ψάχνετε ιδέες για να κάνετε το μαθημά σας πιο ενδιαφέρον; Οι ιδέες που θα δείτε είναι καταπληκτικές! Ας δούμε μερικά πράγματα για να κάνουμε το μάθημά μας μοναδικό.
Για τους μαθητές που τελειώνουν γρήγορα τις εργασίες τους στην τάξη μπορούμε να τους απασχολήσουμε με κάτι διαφορετικό. Τους πρτείνουμε να τραβήξουν ένα ξυλάκι και να γράψουν μία ιστορία, να διαβάσουν ένα βιβλίο, να γράψουν ένα γράμμα κ.τ.λ. 
Όμορφο παιχνίδι μαθηματικών. 
Μαθαίνουμε την ώρα.
Παίζουμε τα μαθηματικά στα δάχτυλα!
Αφηγούμαστε μια ιστορία! 
Καλή έμπνευση και καλή χρονιά σε όλους!

Το γλυκό του ψυγείου: Ένα υπέροχο και ανάλαφρο γλυκό!

Αυτό το γλυκό το έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή. Τσακωνόμουν με την αδερφή μου ποια θα πάρει τη κατσαρόλα να τη «καθαρίσει» από τη κρέμα. Τώρα δε το σερβίρω σε πιάτο προτιμώ το πυρέξ αφού ένα κομμάτι δε φθάνει…

Τι χρειαζόμαστε:
1 κορν φλαουερ 200 γρ
2 πακέτα πτιμπερ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
½ βιταμ
3 κουταλιές κακάο
2 κούπες ζάχαρη
κονιάκ

1) Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλαουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.

2) Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό.
3) Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό.
4) Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα.
5) Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά).
6) Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες.
7) Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο.
8) Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ.
9) Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.

10) Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι.Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες. 
Λίγα μυστικά ακόμα. Η δόση είναι για ένα μέτριο παραλληλόγραμο πυρέξ. Εγώ όταν το φτιάχνω κάνω τη διπλάσια σε μεγάλο ταψί.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Όμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε την τάξη σας.

Όμορφες ιδέες που μπορούμε να υλοποιήσουμε εύκολα και να διακοσμήσουμε υπέροχα την τάξη μας για την νέα σχολική χρονιά. Καλή έμπνευση! 

Συνταγή: Τυροπιτάκια… τα τέλεια!

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα τυροπιτάκια. Η γεύση τους και, κυρίως, η απίθανα αφράτη αλλά τραγανή ζύμη τους, θα τα κάνουν περιζήτητα. Ιδιαίτερα για τα παιδιά, δεν θα βρείτε καλύτερο σνακ.
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 πακέτο [250 γρ.] βιτάμ
1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
300 γρ. φέτα τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
100 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
150 γρ. κεφαλογραφιέρα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
2 αυγά + 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
2 κ.σ. γάλα
σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τα ανακατεύουμε πρώτα με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια ή τα χτυπάμε με το με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ «γάντζος» για ζύμες, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα.
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε τη τη μπάλα ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο λεπτό, με πάχος όχι περισσότερο από ½ εκ. Με ένα πιατάκι του καφέ (ή με ένα στρογγυλό κουπ πατ με διάμετρο 8 – 10 κ.) κόβουμε στρογγυλά δισκάκια ζύμης. Παίρνουμε τα περισσεύματα ζύμης και τα ανοίγουμε και αυτά με τον πλάστη, φτιάχνοντας άλλο ένα φύλλο, μικρότερο μεν, το ίδιο λεπτό δε.
Βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στο μέσον κάθε δίσκου και κλείνουμε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι τον κρόκο του αυγού με το γάλα και με το μείγμα αυτό αλείφω όλα τα τυροπιτάκια. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι ή τον παπαρουνόσπορο και τα ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. [Μπορούμε να “καβουρντίσουμε” το σουσάμι στο γρίλ και να πασπαλίσουμε τα τυροπιτάκια].
Προαιρετικά πασπαλίστε τα με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.




Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Φανταστικό παγωτό cheesecake

Φανταστικό παγωτό cheesecake! Μια εύκολη συνταγή για ένα παγωτό που θα γίνει ανάρπαστο.
Υλικά συνταγής
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ [225 γρ]
200 gr βιτάμ ή μαργαρίνη
1 φακελάκι σαντιγί γαρνί
220 ml γάλα [1 ποτήρι περίπου]
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
3/4 κούπας ζάχαρη
300 gr κρέμα τυρί τύπου philadelpheia
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι ή 200 gr μαρμελάδα φράουλα (ή άλλη της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζουμε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi. Λιώνουμε το βιτάμ το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκατοστών, το ισιώνουμε με ένα κουτάλι να είναι ισόπαχο επεκτείνουμε λίγο και στα πλάγια και βάζουμε το ταψί στη κατάψυξη.
Για το παγωτό cheesecake: Σε μεγάλο μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου σαντιγί γαρνί και το γάλα (220ml). Προσθέτουμε και τη μισή ζάχαρη (75 γρ.) και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη μισή ζάχαρη (τα υπόλοιπα 75 γρ.). Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι η κρέμα να αφρατέψει και να γίνει μια πολύ σφιχτή σαντιγί.
Ρίχνουμε τη σαντιγί που μόλις φτιάξαμε στο μεγάλο μπολ με τη σαντιγί garni και προσθέτουμε και το κονιάκ. Προσθέτουμε και την κρέμα-τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αδειάζουμε την κρέμα τσιζ κέικ πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα. Βάζουμε ξανά το ταψί στην κατάψυξη και το αφήνουμε να “σφίξει” καλά η κρέμα.
Όταν σερβίρουμε το παγωτό μας προσθέτουμε γλυκό κουταλιού βύσινο ή κεράσι ή προσθέτουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας. [Αν βάλουμε μαρμελάδα μπορούμε να το καταψύξουμε μαζί με τη μαρμελάδα]. Υπέροχο και με γλυκό κεράσι

23 τρόποι να επαναχρησιμοποιήσετε τα πλαστικά μπουκάλια

Πώς μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά κάνοντας ανακύκλωση; Παρακολουθήστε ένα εκπληκτικό βίντεο με 23 τρόπους να μεταμορφώσετε τα πλαστικά μπουκάλια σε κάτι διαφορετικό και πολύ χρήσιμο. Καλή έμπνευση!

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Το βίντεο που δείχνει ότι η αληθινή αγάπη βρίσκεται στις πιο απλές στιγμές


Ο Puuung που δημιούργησε ένα συγκινητικό και πραγματικά όμορφο έργο αποτελούμενο από πολλά σκίτσα που αναπαριστούν αυτό που λέμε «αγάπη»; Όλοι έχουμε βιώσει με κάποιο τρόπο την αγάπη. H αγάπη όμως μπορεί να εμφανίζεται με τρόπους που εμείς δεν προσέχουμε στην καθημερινή μας ζωή και πολλές φορές την θεωρούμε ως δεδομένη. Έτσι και εκείνος προσπαθεί να δείξει με το έργο του ότι η αγάπη τελικά όντως βρίσκεται στα μικρά και καθημερινά πράγματα. Στη ρουτίνα ενός ζευγαριού. Παρακολουθήστε το!



Δείτε τί έκανε αυτό το μωράκι αν και είναι μόλις 2,5 μηνών...(βίντεο)


O Cillian McCann έχει μόλις 7 εβδομάδες από τότε που άνοιξε τα μάτια του για πρώτη φορά... Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πει την πρώτη του λέξη! Δείτε το βίντεο και θα τον ακούσεται!

Συνταγή για ένα υπἐροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα.

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο σε ζαχαρούχο γάλα. Κάθε κομμάτι έχει την έκπληξη της κολλώδους καρύδας ανάμεσα στα σκοτεινά στρώματα της σοκολάτας. Το όνειρο κάθε chocoholic που έγινε πραγματικότητα.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του ταψιού
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο
70 γρ. [1/3 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
150 γρ. [1 φλ.] αλεύρι
2 κ.σ. κακάο

Για τη γέμιση ινδικής καρύδας:
225 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κουτί [395 ml] ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
100 βούτυρο ψιλοκομμένο
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και αλείφετε με τις 2 κ.σ.βούτυρο τε ένα ταψί διαμέτρου βάσης 16 x 26 εκ. Καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Για τη βάση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το σοκολατένιο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το πιέζετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
Για τη γέμιση καρύδας: Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το τριμμένο ινδοκάρυδο και το αυγό και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Το απλώνετε πάνω από την ήδη ψημένη βάση και ψήνετε για 25 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε το βούτυρο, σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Στρώνετε τη κρέμα επικάλυψης πάνω από τη κρύα ήδη γέμιση καρύδας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ. Κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πανσέληνος στο αρχαιολογικό μουσείο με ιστορίες


Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και προσκαλεί τους φίλους των σπάνιων στιγμών να απολαύσουν τα κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης στην αθέατη νυχτερινή τους γοητεία.
Την εμπειρία της νυχτερινής περιήγησης στα δάση των εκθεμάτων θα πλαισιώσουν αρχαιολόγοι του Μουσείου και ξεναγοί από τις 20.30 ως τις 22.00, αφηγούμενοι τις δικές τους Ιστορίες της Σελήνης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αφηγήσεων εδώ!

Πώς να μάθετε το παιδί σας να λέει σωστά την ώρα.

Είναι πολύ απλό να μάθει το παιδί σας την ώρα μέσα από το παιχνίδι! Φτιάξτε παρέα ρολογάκια από χαρτόνι και κάντε εξάσκηση. Θα του αρέσει πολύ! Καλή επιτυχία! 





20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...