Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μαγικό κέϊκ


Ένα πεντανόστιμο κέϊκ που λέγεται μαγικό γιατί χωρίζεται από μόνο του σε τρία διαφορετικά στρώματα. Μια πολύ εύκολη συνταγή με λίγα υλικά για ένα υπέροχο, πρωτότυπο και ιδιαίτερο κέϊκ. Δοκιμάστε το! Αξίζει.
Υλικά συνταγής
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι-ασπράδια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml χλιαρό γάλα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
Βάζετε τα ασπράδια με μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια πηχτή μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα σχεδόν “άσπρο” αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και το χτυπάτε 1-2 λ.
Ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε σταδιακά και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίξερ. 
Προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα κρόκων, τη μαρέγκα σταδιακά, 1/3 της ποσότητας τη φορά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ έως 50-60 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το φούρνο, γι αυτό ελέγξτε το στα 35 λεπτά για να δείτε πόσο υγρή είναι η κρέμα μέσα και αναλόγως συνεχίζετε το ψήσιμο. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.



Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κύπρια καλλιτέχνις αναπαριστά διάσημους πίνακες πάνω σε… τούρτες!



Η καλλιτέχνιδα που θα δείτε παρακάτω ονομάζεται Μαρία Α. Αριστείδου, έχει καταγωγή από την Κύπρο και είναι ευρέως γνωστή για τη δημιουργία τέχνης με καφέ. Πλέον ανέλαβε ένα καινούριο έργο. Να μεταφέρει την τέχνη σε Τούρτες. «Έκανα αυτές τις τούρτες σε ένα τοπικό ζαχαροπλαστείο που ονομάζεται Vienna Boutique-Cake Gallery στη Λάρνακα της Κύπρου.» δήλωσε η ίδια.
Όλες οι τούρτες φτιάχτηκαν με τη γνωστή συνταγή σοκολάτας του ζαχαροπλαστείου και καλύφθηκαν με πάστα ζάχαρης. Επιπλέον είναι διακοσμημένα με βρώσιμα χρώματα. Κάθε πίνακας-τούρτα χρειάζεται περίπου 6-10 ώρες για να ολοκληρωθεί, ανάλογα με το μέγεθος και το σχεδιασμό.Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο Facebook της. Έναστρη νύχτα, 1889
Δημιουργία του Vincent Van Gogh. Βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.
Η κραυγή, 1893
Δημιουργία του Edvard Munch. Βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Όσλο.
The Persistence of Memory, 1931
Δημιουργία του Salvador Dali, βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.
Girl before Mirror, 1932
Δημιουργήθηκε από τον Pablo Picasso. Βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Πετάνε οι πιγκουίνοι; από τις εκδόσεις Ίκαρος


"Πετάνε οι πιγκουίνοι;" Μόλις το πήρε στα χέρια της η κόρη μου αυτό το βιβλίο, άρχισε να το διαβάζει μόνη της  και φυσικά είναι καλό γιατί της άρεσε πολύ κι άρχισε να μου μιλά μ' ενθουσιασμό γι' αυτό που διάβασε.   Ένα εκπληκτικό βιβλίο του Oliver Jeffers από τις εκδόσεις Ίκαρος που θα βρείτε εδώ. Λίγα λόγια για το βιβλίο. Μια φορά ήταν δύο φίλοι που τους άρεσε να τα κάνουν όλα παρέα...Μέχρι που μια μέρα ο πιγκουίνος αποφάσισε ότι είχε φτάσει η στιγμή να ανοίξει τα φτερά του. Αν πέσει όμως, θα είναι εκεί το αγόρι για να τον πιάσει; Μια ευαίσθητη και συγκινητική ιστορία για τη σημασία της φιλίας, που απευθύνεται σε όλους αυτούς που δεν έχουν συναντήσει ακόμα το αγόρι και τον πιγκουίνο, αλλά και σε αυτούς που τους γνωρίζουν ήδη. Ένα εξαιρετικό βιβλίο από τις εκδόσεις Ίκαρος που αξίζει να διαβάσετε με τα παιδιά σας! 
Ο Όλιβερ Τζέφερς είναι ζωγράφος και παραμυθάς. Γεννήθηκε στο Μπέλφαστ, αλλά ζει και εργάζεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Βιβλία του κέρδισαν πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Nestle Children’s Book Prize Award, Blue Peter Book of the Year και Irish Book Awards Children’s Book, ενώ έχει μπει και στις μικρές λίστες για το Kate Greenaway Medal. Ένα βιβλίο του έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων, ενώ ένα άλλο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του σε iPad.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πάστα Φλώρα, η αγαπημένη

Η συνταγή (για ένα ταψί 28 εκ.) 250 γρ. βούτυρο 1 αβγό και ένα κρόκο για επάλειψη 250 γρ. ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του άρωμα της αρεσκείας μας (βανίλια, πορτοκάλι, λεμόνι, αμύγδαλο) 500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις λιώσει το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αβγό και το άρωμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις, και αρχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή, ίσα ίσα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ, και ελαφρώς υγρή. Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, δημιουργώντας τον πάτο της τάρτας. Βάζουμε τη ζύμη στο κέντρο του ταψιού και με τις παλάμες μας τη σπρώχνουμε προς τα τοιχώματα του ταψιού, φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο ύψος, όσο γίνεται. Φτάνοντας προς την άκρη του ταψιού, σπρώχνουμε και λίγο ακόμα να ανεβεί προς τα τοιχώματα για ένα εκατοστό περίπου, για να "θωρακίζει" τη μαρμελάδα. 
Αν δούμε ότι δε φτάνει η ζύμη για να καλύψει όλο το εύρος που θέλουμε, κάνουμε "μπαλώματα" με λίγα κομμάτια ζύμης ακόμα. Ρίχνουμε πάνω από τον στρωμένο με ζύμη πάτο, τη μαρμελάδα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, φροντίζοντας πάλι να έχει ίδιο ύψος παντού. Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και φτιάχνουμε μπαστουνάκια, τα οποία και τοποθετούμε στη σειρά, κάθετα και οριζόντια πάνω από τη μαρμελάδα. Ανακατεύουμε τον κρόκο και λίγο νεράκι και με ένα πινέλο περνάμε τα μπαστουνάκια για να γυαλίσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Toύρτα Frozen για τα γενέθλια της μικρής σας πριγκίπισσας

Μήπως όμως αντί να αγοράσετε την τούρτα για το παιδικό πάρτι, αυτή τη χρονιά να επιχειρήσετε να τη φτιάξετε μόνη σας; Ή καλύτερα να την φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Η ταινία Frozen έχει μαγέψει όλα τα κοριτσάκια και η πριγκίπισσα Elsa, έχει γίνει η αγαπημένη τους ηρωίδα! Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε μία τούρτα-Elsa εύκολα και γρήγορα.


Πώς να φτιάξω ένα όμορφο κοριτσίστικο δωμάτιο

Ροζ, γαλάζιο, κίτρινο και παστέλ αποχρώσεις αποτελούν τη βασική παλέτα για ένα χαρούμενο κοριτσίστικο δωμάτιο. Με σημείο αναφοράς την παιδική αθωότητα και κοριτσίστικα στοιχεία να κατακλύζουν τη διακόσμηση, το δωμάτιο μεταμορφώνεται σε ένα κοριτσίστικο παράδεισο.







Βόλτες με πόνι και μαθήματα ιππασίας για παιδιά & ενήλικες σε προσφορά

Βόλτες με πόνι για παιδιά ή μαθήματα ιππασίας για παιδιά & ενήλικες από 6€, για να βιώσετε τη μοναδική εμπειρία της επαφής με τα άλογα στο φυσικό τους περιβάλλον, στο εξαιρετικό ''Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Βαρυμπόμπης (Α.Κ.Ι.Β.)'' , στα όρια του δρυμού της Πάρνηθα. Την προσφορά που μπορείτε να κλείσετε μέχρι αύριο,θα βρείτε εδώ. Αξίζει με το παραπάνω ένα τέτοιο δώρο για το παιδί σας.


Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Υλικά
μαγιά: 2 κουταλάκια του γλυκού.
γάλα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, χλιαρό
ζάχαρη: 2 κουταλιές της σούπας
αυγό: 1 χτυπημένο
βούτυρο: 60 γρ. λιωμένο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
καλαμποκέλαιο: για το τηγάνισμα
μέλι: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
καρύδια: 60 γρ.χοντροκομμένα
κανέλα: ½ κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση 
Αναμειγνύετε τη μαγιά με το γάλα, τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπάτε το με το σύρμα των αυγών το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Το αφήνετε για 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει μέχρις ότου αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκίτσες στην επιφάνεια.
Ζεσταίνετε το καλαμποκέλαιο σε μικρή κατσαρόλα και τηγανίζετε μικρές κουταλιές από τη ζύμη. Μόλις ροδίσουν, στραγγίζετε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το μέλι για λίγο σε μικρή κατσαρόλα. Σερβίρετε τους λουκουμάδες σε πιάτο, περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα και την κανέλα.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κριτσίνια εύκολα και νόστιμα!

Υλικά
250 γρ. αλεύρι σκληρό
150 γρ. φυτική μαργαρίνη παγωμένη
1 κρόκο αυγού
2-3 κουτ.σούπας ζάχαρη
Αλάτι
1/4 lt νερό
Ηλιόσποροι, μαυροκούκι, μυρωδικά, τριμμένη γραβιέρα (ό,τι θέλετε για πασπάλισμα)
Χτυπάμε το αλεύρι στο μίξερ στις λεπίδες με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει ψιχουλιαστή. Πρoσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού βγάλουμε τη ζύμη, κόβουμε μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε για να γίνουν μακρόστενα κριτσίνια. Αφού τα βουτήξουμε σε νερό, τα περνάμε από σπόρους για να κολλήσουν ή χωρίς να τα βρέξουμε, ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα σε άλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.

Παιδικό πάρτι! Πώς να φτιάξετε μία πινιάτα.

Φτάνει το πάρτι του παιδιού σας και θέλετε μια έξυπνη ιδέα σαν έκπληξη για τους φίλους του ή απλά θέλετε να απασχολήσετε με ένα όμορφο παιχνίδι τα παιδιά που ήρθαν σπίτι σας; Η πινιάτα (η προέλευση της οποίας είναι από το Μεξικό) είναι  τέλεια ιδέα που θα ξετρελάνει μικρούς και  μεγάλους Υλικά: Ένα μπαλόνι, εφημερίδες, ψαλίδι, ατλακόλ, νερό, σοκολάτες και δωράκια για την γέμιση.
Αρχικά φουσκώστε ένα μπαλόνι, καλύψτε το με ατλακόλ και κολλήστε πάνω του χαρτιά από εφημερίδες. Στη συνέχεια κολλήστε πάνω του χαρτιά γκοφρέ σε διάφορα χρώματα. Πασπαλίστε το εαν θέλετε με χρυσόσκονη. Πιάστε το με ένα μανταλάκι και αφήστε το να στεγνώσει. Την άλλη μέρα σκάστε το αυγό με μία καρφίτσα, κόψτε το από μπροστά αφαιρέστε το μπαλόνι και γεμίστε το με σοκολάτες και καραμέλες.





Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Στη μάχη του Μαραθώνα Ένα εξαιρετικό βιβλίο κόμικ από τις εκδόσεις Πατάκη

Το διαβάζουμε με την κόρη μου και είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό βιβλίο-κόμικ. «Έρχονται οι Πέρσες!» φωνάζει ένα πρωί ο Αετίωνας στους φίλους του, τον Γλαύκο και τον Λέαγρο, και έκτοτε αλλάζει η ζωή όλων. Σύντομα οι Αθηναίοι, πάνοπλοι, αφήνουν πίσω τους την πόλη τους για ν’αντιμετωπίσουν τον εχθρό. Το ίδιο και ο Γλαύκος, ο Λέαγρος και ο Αετίωνας που είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν. Και να δουν από κοντά, με τα ίδια τους τα μάτια, ν’ ακούσουν με τα ίδια τους τ’ αυτιά, τι θα συμβεί, πώς θα συμβεί και ποιος θα είναι ο νικητής στην πεδιάδα του Μαραθώνα.


Ένα βιβλίο-κόμικ για παιδιά, βασισμένο στα ιστορικά γεγονότα, όπως τα ξέρουμε από τους αρχαίους συγγραφείς, αφετηρία μία σειράς με θέματα ιστορικά, εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα. Θα το βρείτε σε πολύ καλή τιμή από τις εκδόσεις Πατάκη εδώΤο πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς αφηγείται την ιστορία της κοσμοϊστορικής Μάχης του Μαραθώνα μέσα από τα μάτια τριών μικρών Αθηναίων της εποχής. Τα παιδιά παρακολουθούν από κοντά τις θυελλώδεις συνεδριάσεις της Εκκλησίας του Δήμου, μαθαίνουν τα τραγικά νέα για την πτώση της Ερέτριας, παρακολουθούν τους μεγάλους να ετοιμάζονται για πόλεμο και, τελικά, το σκάνε κρυφά από το σπίτι τους και ακολουθούν τον στρατό ως ανιχνευτές. Εκεί, στο στρατόπεδο, θα ζήσουν την ζωή των στρατιωτών, θα κάνουν έναν καινούριο τετράποδο φίλο, θα μάθουν ποιον είδε ο δρομέας Φειδιππίδης στα βουνά της Αρκαδίας και θα δουν από κοντά την αθηναϊκή φάλαγγα να επιτίθεται και να συντρίβει τις ορδές των Περσών. Όταν πια επιστρέψουν στην Αθήνα, κι αφού ξεμπερδέψουν με τις οργισμένες μαμάδες τους, θα απολαύσουν μαζί με τους μεγάλους τη χαρά της νίκης.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα μικρό «επίμετρο», με πρωταγωνίστρια την «Κατερίνα», μια σημερινή επιστήμονα, η οποία μιλά για θεωρητικά ζητήματα ιστορίας, όπως πόσο παραμυθάς ήταν ο Ηρόδοτος ή τι θα είχε συμβεί αν είχαν νικήσει οι Πέρσες.
Η Κατερίνα Σέρβη και ο Θανάσης Πέτρου γνωρίστηκαν κατά τύχη στις σελίδες ενός βιβλίου. Ενός βιβλίου που μιλά για τις περιπέτειες μιας μικρής «αρχαιολόγου»- φυσικά, αφού η Κατερίνα έχει σπουδάσει αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και λατρεύει ό,τι έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα- και έχει σελίδες σε μορφή κόμικς- αφού ο Θανάσης, μετά από επτά χρόνια στη γαλλική φιλολογία, κέρδισε έναν διαγωνισμό κόμικς, έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, παράτησε τις μεταφράσεις, τη γλωσσολογία, τα ερευνητικά προγράμματα και αφιερώθηκε στη μεγάλη του αγάπη, τα κόμικς. Από τότε φτιάχνουν βιβλία μαζί, ενώ παράλληλα κάνουν και πολλά άλλα πράγματα. Ένα υπέροχο βιβλίο, αξίζει να το διαβάσετε στα παιδιά σας!



Εύκολα και λαχταριστά σπιτικά ντόνατς με 3 μόνο υλικά!

Πρόκειται για μια γρήγορη και πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικά ντόνατς που θα λατρέψουν τα παιδιά! 
Υλικά 
Για τη ζύμη
1 κούπα Nutella. (Για τη ζύμη θα χρησιμοποιήσουμε τα 2/3 της κούπας) 
1 αυγό και 1 κρόκο αυγού χτυπημένα μαζί 
6 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Για το γαρνίρισμα 
Την υπόλοιπη Nutella 
Χρωματιστή τρούφα σοκολάτας 
Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C και λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για ντόνατ. 
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το χέρι ή το μίξερ χειρός το 1/3 κούπας Nutella, το αυγό, τον κρόκο αυγού και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε ίση ποσότητα του μείγματος σε κάθε θήκη για ντόνατ της φόρμας, τη βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. 
Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε τα ντόνατ να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.Αλείφουμε την επιφάνειά τους με την υπόλοιπη νουτέλα 

Αυτός ο περήφανος μπαμπάς φωτογραφίζει τους γιους του να παίζουν. Οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές!


Αν προσπαθήσουμε να θυμηθούμε την παιδική μας ηλικία, ποιες είναι οι στιγμές που ξεχωρίζουν; Συνήθως πρόκειται για απλά πράγματα, όπως εκείνα που έζησαν τα παιδιά του φωτογράφου Adrian Murray, και τις οποίες ο ίδιος απαθανάτισε σε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες!

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...