Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Για την γιορτή της μαμάς σοκολατένιες φράουλες!


Ένα πολύ εύκολο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με το παιδί σας για να γιορτάσετε παρέα! Το έκανα όταν ήμουν φοιτήτρια. Θα χρειαστείτε μόνο φράουλες και κομματάκια σοκολάτας.
Θα ζεστάνετε για λίγο τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας  και στη συνέχεια, θα βουτήξετε τις φράουλες μέσα. Θα τις βάλετε στο ψυγείο για πέντε λεπτά. Κι ύστερα, αφού ζεστάνετε και τα κομματάκια άσπρης σοκολάτας θα τα περιχύσετε από πάνω!!!
Δεν είναι υπέροχες! Πεντανόστιμες! Ένα καταπληκτικό δώρο για σούπερ μανούλες, μπαμπάδες και παιδιά!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στις 8 Μαΐου 2011


Ένας εναλλακτικός τρόπος να γιορτάσουμε την γιορτή της μαμάς! Όλη η Ελλάδα θα συμμετέχει στην 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή 8 Μαΐου.Σύνθημα των διοργανωτών είναι «Να σώσουμε τις πόλεις!Με Αναβαθμισμένες Δημόσιες Συγκοινωνίες Ποδηλατοδρόμους Πεζόδρομους». 
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.
Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους.
Στην Ποδηλατοπορεία συμμετέχουν 32 πόλεις, όπου μεταξύ των άλλων είναι η Αθήνα, το Αίγιο, το Άργος, ο Βόλος, η Δράμα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, τα Καμμένα Βούρλα, η Κατερίνη, κλπ.Η ποδηλατοπορεία θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και στην Αθήνα διοργανώνονται προσυγκεντρώσεις σε πολλά σημεία της πόλης.
 Αξίζει το ποδήλατο να μπει στη ζωή των παιδιών μας!

Πληροφορίες: podilates.gr.
 Πηγή:econews

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Atenistas Αθηναίοι στην πράξηΝα σας συστήσω τους atenistas. Μια ομάδα ενεργών πολίτών που θέλει να δράσει για την Αθήνα! 

Οι atenistas είναι μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους και πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές της πλευρές διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της. 
Για τους atenistas η Αθήνα όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της ως μητροπολιτικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου. 

Αντλούνε δύναμη και ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, τους χιλιάδες ανυπεράσπιστους Αθηναίους που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Αθήνας. 
Δεν είναι κομματικός οργανισμός, ούτε δημοτική παράταξη, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για μια πολύ καλύτερη Αθήνα πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης. 
Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος». Είναι εδώ μόνο για να κάνουν Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

Η ομάδα των atenistas περιμένει την συμμετοχή του καθενός απο εμάς για να γίνει η πόλη μας καλύτερη.

Έλα μαζί μας!

Η Αθήνα χρειάζεται βοήθεια. Οι atenistas το ίδιο! Δείξε πόσο τη νοιάζεσαι, συμπλήρωσε τώρα την φόρμα ενδιαφέροντος.

Πρότεινε δράση

Σκεφτόμαστε συνέχεια, ψάχνουμε την επόμενη σπουδαία ιδέα. Mήπως την έχεις εσύ; Πρότεινε τώρα την επόμενή μας δράση!

Σημείο επέμβασης

Βοήθησέ μας κι εσύ! Υπόδειξε τώρα ένα προβληματικό σημείο στην πόλη και πως θα μπορούσαμε όλοι μαζί να επέμβουμε. 


Oνειρεύομαι έναν κόσμο καλύτερο!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ!
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Για πικ-νικ με το παιδί μας στον Βοτανικό κήπο!!!


Τώρα, που οι μέρες είναι υπέροχες, τι λέτε πάμε μαζί με τα παιδιά μας, να κάνουμε πικ νικ στον Βοτανικό κήπο στην Αθήνα;Καθίστε αναπαυτικά, να σας πω ένα παραμύθι για τον κήπο αυτό...
"Κάποτε λοιπόν στην Αθήνα, τον προηγούμενο αιώνα δηλαδή, υπήρχε ένας πολιτικός, που διετέλεσε για ένα φεγγάρι και πρωθυπουργός. Ο Αλέξανδρος Διομήδους. Ο πολιτικός αυτός αντί χρεών που μας κληροδοτούν οι σημερινοί πολιτικοί, μας κληροδότησε ένα κήπο. Ο περίφημος βοτανικός κήπος. Αλέξανδρου και Ιουλίας Διομήδους.
Ο κήπος αυτός με το πέρασμα των χρόνων και με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Αθηνών, που μετέχει στη διοίκηση του σχετικού ιδρύματος, μετεξελίχθηκε σε έναν από τους πιο οργανωμένους βοτανικούς κήπους στην Ευρώπη και στον μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου, με την ιδιαιτερότητα μάλιστα, να έχει αναπτυχθεί μέσα σε φυσικό τοπίο.
Η επίσκεψή εκεί με τα παιδιά μας είναι ένα θαύμα!!!
1860 στρέμματα, 2500 είδη φυτών από όλο τον κόσμο, δενδρώνας, ανθώνας, ροδώνας, τμήμα φαρμακευτικών φυτών, τμήμα ιστορικών φυτών με τον κρίνο του Μιχαήλ στην Παρθένο να ξεχωρίζει, το κώνειο του Σωκράτη να θυμίζει, το παλιούρι, από το οποίο, όπως λέγεται φτιάχτηκε το ακάνθινο στεφάνι του Χριστού, ή αν προτιμάτε την μυρτιά με την οποία κάλυψε τα γυμνά της μέλη η Αφροδίτη όταν βγήκε από τη θάλασσα.
25 λίμνες με συνεχόμενη ροή, νερόκρινοι, νούφαρα, πέργκολες, παρτέρια, μονοπάτια, ψάρια και παιδιά.
Μιά χώρα οπτικής τέρψης και πνευματικής ηρεμίας μέσα σε μιά πόλη.
Τον χώρο επισκέπτονται φοιτητές γεωπονικών και βοτανικών επιστημών, πολλά σχολεία και όσοι άλλοι γνωρίζουν.Όπως και να' χει πρόκειται για ένα πανηγύρι της όρασης για μας και έναν μικρό παράδεισο για την Αθήνα, στην ήσυχη πλευρά της Ιεράς οδού στον αρ. 401, στο καθόλου εύηχο και γι΄ αυτό παρεξηγημένο Χαϊδάρι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός των ορίων του κήπου, πριν γίνει κήπος, εκτελέστηκαν οι τελευταίοι Έλληνες και Ελληνίδες από τους αποχωρούντες Γερμανούς κατακτητές, Υπάρχει Ηρώο."
Καθημερινά 8 π.μ. - 2 μ.μ.
Σάβ., Κυρ. και αργίες 8 π.μ. - 3 μ.μ.

TΗΛ. 2106811557, 2105812582, 2109273900 (ξεναγήσεις)
Για να φτάσετε, χρησιμοποιείστε ένα από τα παρακάτω λεωφορεία: Α16, 811, 812, 866, Γ16.

Ιερά οδός 401, Χαϊδάρι
 
Στο πικ νικ μπορείτε να πάρετε μαζί σας, μερικά από αυτά τα υπέροχα καλαθάκια που θα τα γεμίσετε με πεντανόστιμα σπιτικά καλούδια! Δείτε τα... είναι υπέροχα για τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις μας!!!

Τιμή:44.37 ευρώ

 
Τιμή: 49.92 ευρώ
 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Παγωτό βανίλια παρφέ του Στέλιου Παρλιάρου!


Θα μοιραστώ μαζί σας, μια υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου και θα φτιάξουμε παρέα παγωτό βανίλια παρφέ! 


Μπορούμε να το σερβίρουμε σε χωνάκια ή σε ξυλάκια!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
  • 130γρ.γάλα
  • 50γρ.κρέμα γάλακτος
  • 50γρ.ζάχαρη
  • 20γρ.νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
μαύρη σοκολάτα
ψιλοκομμένα φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να κρυωσει και προσθέτουμε την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος, γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα προσθέτουμε τα ξυλάκια και τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 8-10 ώρες.Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε.


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Βουτάμε τα σπιτικά μας παγωτά στη λιωμένη σοκολάτα στους 35%,και αμέσως μετά στα ψιλοκομμένα φουντούκια.(πριν σκληρύνει η σοκολάτα)


Ποιος μπορεί ν' αντισταθεί σ' αυτόν τον πειρασμό; 
Παραδίνομαι πρώτη! 
ΠΗΓΗ:stelios parliaros-syntages


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε τοΘα το εκτιμούσα. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...