Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δεν έχουν πάντα, σημασία τα μέσα αλλά η θέληση να αλλάξεις!

Μόλις το είδα σκέφτηκα δεν έχουν πάντα, σημασία τα μέσα αλλά η θέληση να αλλάξεις κάτι, να δημιουργήσεις. Είναι ένα μικρό ψαροχώρι στην Ταϊλάνδη, το Koh Panyee, είναι ένα από τα ωραιότερα «πλωτά» χωριά στον κόσμο. Στηρίζεται όλο σε ξύλινους πασσάλους. Πουθενά γη, πουθενά έδαφος! Μόνο νερό…Απίστευτο.


Έτσι τα παιδιά του χωριού δεν είχαν πουθενά έναν δικό τους χώρο για να παίζουν ποδόσφαιρο! Η ανάγκη τους έκανε επινοητικούς.  
Μια ιδέα γεννήθηκε από το μυαλό των κατοίκων και το μαγικό σ' αυτήν την ιστορία; Με τη βοήθεια των παιδιών έγινε σιγά σιγά πραγματικότητα. 
Τα παιδιά σ΄αυτό το χωριό, μάζεψαν ξύλα και με τη βοήθεια των μεγάλων κατασκεύασαν ένα πλωτό γήπεδο ποδοσφαίρου για να προπονούνται.
Κάθε μέρα, μετά το σχολείο, η ομάδα του χωριού πηγαίνει για προπόνηση στο γήπεδο. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες! Τα παιδιά παίζουν ξυπόλητα πάνω στο ξύλο, που πολλές φορές είναι γεμάτο νερά από τις βροχές.Η μπάλα πέφτει συχνά μέσα στο νερό και τα παιδιά βουτούν για να την πιάσουν.
Τα παιδιά, αυτά, όμως δεν το βάζουν κάτω. Κερδίζουν διαρκώς το Πρωτάθλημα Νέων, κάνοντας περήφανους τους κατοίκους του χωριού τους. 
Πρόσφατα, το γήπεδο απέκτησε φράχτη αλλά και μία αντιολισθητική επίστρωση. 
Η ανάγκη σε κάνει επινοητικό. Σε κάνει δυνατό. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε κι εμείς κάποια πράγματα; Μήπως η ζωή είναι αλλού; Και χανόμαστε στην μετάφρασή της;

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αυτήν την εκπληκτική ιστορία που δείχνει ότι όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε...Δεν έχουν πάντα, σημασία τα μέσα αλλά η θέληση να αλλάξεις κάτι, να δημιουργήσεις. Αξίζει να προσπαθούμε. Και θα τα καταφέρουμε.Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Φτιάξτε με στάμπες τα αγαπημένα σας παραμύθια!


Η κόρη μου τον τελευταίο καιρό δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις στάμπες. Σε όλα τα παιδιά, άλλωστε, αρέσουν πολύ! Και βρήκα κάποιες που είναι μοναδικές. Τα παιδιά διαθέτουν φαντασία και αγαπούν τη ζωγραφική και έχουν τη δυνατότητα να γίνουν πιο δημιουργικά, με τις τις στάμπες που απεικονίζουν αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών. 
Σ΄αυτό το βιβλίο που θα βρείτε εδώ υπάρχουν οι στάμπες με τα τρία γουρουνάκια. Μία όμορφη ιδέα είναι να διηγηθούμε στο παιδί μας το παραμύθι και να του πούμε να το φτιάξει σ' ένα χαρτί με τις στάμπες του και τις δικές του πινελιές. Θα μου άρεσε ακόμα να φτιάχναμε μία παραλλαγή του παραμυθιού όπου ο λύκος είναι καλός. 
Σ΄αυτό το βιβλίο που θα βρείτε εδώ είναι οι στάμπες από το παραμύθι Πινόκιο. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξουμε σελιδοδείκτες με τους ήρωες του παραμυθιού. Ένα πολύ όμορφο δώρο για τον παππού, την γιαγιά από εμάς.
Θα βρείτε, ακόμα, το σετ με στάμπες από το παραμύθι η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων εδώ
cute fairy tale stamp set Alice in Wonderland
Αλλά και τους ήρωες από το αγαπημένο παραμύθι Κοκκινοσκουφίτσα εδώ.
Βρείτε, ακόμα, τις στάμπες με τους Χάνσελ και Γκρέτελ εδώ. Είναι όλες τους υπέροχες. 
cute fairy tale stamp set Hansel and Gretel
Μ' αυτές τις στάμπες τα παιδιά μας χρησιμοποιώντας την φαντασία τους δημιουργούν τα πρωτότυπα έργα τους και να η ευκαιρία... να θαυμάσουμε τους νέους καλλιτέχνες!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Διαβάστε κι αυτό το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ, εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να τις αγοράσετε μέσω Amazon.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...