Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Το Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου φτιαγμένο από 100.000 τουβλάκια Lego!Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό! Το Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου μοιάζει από ψηλά σαν αληθινό.  Η ανέγερσή του απέδειξε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μη μπορεί να συναρμολογηθεί από τα αγαπημένα σε όλους μας τουβλάκια που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη Δανία το 1949.

Για την κατασκευή του χρειάστηκε η συνδρομή τεσσάρων ανθρώπων, 100.000 τουβλάκια Lego και το πέρας δύο μηνών και 450 ωρών για να θεμελιωθεί. Η μινιατούρα του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου που αποτελείται από 100.000 κομμάτια, ζυγίζει 90 κιλά. 
Δημιουργός του είναι ο Warren Elsmore που έχει γίνει ξακουστός για τις εντυπωσιακές, πραγματικά, κατασκευές του, ανάμεσα στις οποίες το Κολοσσαίο, το Αβαείο του Γουεστμίνστερ, ο σταθμός του Σαίντ Πάνκρας. 
Είναι επίσης συντονιστής του LEGO Show, του μεγαλύτερου αφιερωμένου στα τουβλάκια δρώμενου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κι όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι. 
Οι φιγούρες που συνοδεύουν το αρχιτεκτόνημα αντιπροσωπεύουν 9 Ολυμπιακούς αθλητές της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων ένας μποξέρ, ένας κολυμβητής, ένας τενίστας. Μια υπέροχη συλλογή για μικρούς και μεγάλους συλλέκτες.
Θα τους βρείτε και τους 9 στο Amazon εδώ για να εμπλουτίσετε την συλλογή σας.  Μπορείτε να παίξετε με το παιδί σας τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα του αρέσει πολύ. 
Μπορείτε ακόμα να τους βάλετε σε μια υπέροχη θήκη Lego που θα βρείτε εδώ και να τους κρατήσετε για πάντα. Η θήκη των συλλεκτικών Lego βγαίνει σε διάφορα χρώματα, κίτρινοκόκκινομπλε και θα στολίσει υπέροχα το παιδικό δωμάτιο. 
Το πιστό αντίγραφο του Ολυμπιακού Σταδίου περιέχει  ομοιώματα αγωνιστικού ταρτάν, διαδρόμου ακοντισμού και πόντιουμ απονομής μεταλλίων. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Μικροί και μεγάλοι κάθονται γύρω του να το θαυμάσουν. 

Φιλοξενείται στο εμπορικό κέντρο Γουέστφιλντ, πλησίον του επίσημου καταστήματος merchandise του οργανισμού Λονδίνο 2012 και συγκεντρώνει εξίσου αθρόα συρροή επισκεπτών.Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Για τα Lego των Ολυμπιακών Αγώνων και πώς θα τα βρείτε διαβάστε  αυτό το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ.

Θέλετε να μείνετε πάντα παιδιά; Ζήστε σ'ένα σπίτι παιδότοπο. Κι όμως υπάρχει!


Εσείς δεν ξέρω, πάντως, το παιδί σας θα ήθελε να ζει σε έναν παιδότοπο! Και το ξέρω καλά γιατί όταν πάμε σ' έναν η κόρη μου, δεν θέλει να φύγει από εκεί, με τίποτα. 
Αυτή η πρωτότυπη αρχιτεκτονική σύλληψη που κάνει το σπίτι να μοιάζει περισσότερο με παιδότοπο.  
Δημιουργήθηκε από τους αρχιτέκτονες-καλλιτέχνες Shusaku Arakawa και Madeline Gins στην πόλη Mitaka της Ιαπωνίας και ονομάζεται «Reversible Destiny».
Είναι μια μοναδική αρχιτεκτονική σύλληψη που σαν σκοπό έχει να «αναστρέψει το πεπρωμένο της ζωής των κατοίκων». 
Να ζήσουν για πάντα μέσα στην χαρά και το παιχνίδι! Μα υπάρχει κάτι καλύτερο; 

Όσο πιο πολύ μας αρέσει ο χώρος που ζούμε, τόσο περισσότερο θα ζήσουμε. Απλή αλλά φανταστική ιδέα!
 Μήπως πρέπει να διακοσμήσουμε και τα δικά μας σπίτια με περισσότερα χρώματα και παιχνίδια σε όλα τα δωμάτια;
Η πρωτότυπη ιδέα συνοδεύεται από μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία που λέει ότι «οι άνθρωποι στο σπίτι δεν πρέπει να χαλαρώνουν, αλλά το περιβάλλον όπου ζουν οφείλει να διεγείρει τις αισθήσεις και να αναζωογονεί τη ζωή τους»! Συμφωνώ, απόλυτα.


Εννέα  διαμερίσματα σηματοδοτούν την αλλαγή στην ιστορία της ανθρώπινης κατοικίας καθώς αποτελούνται από πολύχρωμους χώρους σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ενώ βασικό ρόλο παίζουν σε όλες τις κατοικίες τα έντονα χρώματα.«Η ιδιαιτερότητα της κατασκευής συνίσταται σε μια προσπάθεια που κάναμε να ξεφύγουμε από τα συμβατικά.
Το σπίτι πρέπει να δημιουργεί καλή διάθεση στους κατοίκους όπως ακριβώς οι παιδότοποι και οι παιδικές χαρές λειτουργούν θετικά στην ψυχολογία των μικρών παιδιών», λένε οι αρχιτέκτονες.
Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν  υλικά αλλά και διακοσμητικά στοιχεία που θυμίζουν περισσότερο χώρους παιχνιδιού παρά σπίτι, ενώ αποφεύχθηκαν επιμελώς οι γωνίες και οι ίσιες γραμμές και δόθηκε έμφαση στις καμπύλες.
«Τα διαμερίσματα άλλαξαν τον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά μας. Γίναμε πιο δραστήριοι και εποικοδομητικοί. Είναι η χαρά των… μεγάλων παιδιών και δεν τα αποχωριζόμαστε με τίποτα…», λέει ένας από τους ιδιοκτήτες. Και νομίζω ότι είναι αρκετό, αφού και μόνο στη θέα των κατοικιών, καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι ακριβώς εννοεί!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...