Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Πίνακες επιβράβευσης καλής συμπεριφοράς.


Ένας πίνακας επιβράβευσης θα  φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος στην τροποποίηση της μη επιθυμητής συμπεριφοράς του παιδιού μας. Κάθε φορά που το παιδί μας συμπεριφέρεται καλά το επιβραβεύουμε.
Σ΄αυτήν εδώ την σελίδα θα βρείτε δωρεάν εκατοντάδες πίνακες επιβράβεσης με ήρωες κινουμένων σχεδίων που είναι πολύ αγαπητοί στα παιδιά μας.  Είμαι σίγουρη πώς θα φανούν χρήσιμοι! Αυτά εδώ είναι κάποια ενδεικτικά θα βρείτε πολλά περισσότερα  εδώ.


Behavior Charts with Hello Kitty
Η μέθοδος εστιάζεται σε δυο πράγματα: στην ενίσχυση της καλής συμπεριφοράς του παιδιού και στην τροποποίηση της προβληματικής του. Behavior Charts with Peppa Pig
Έτσι όταν για παράδειγμα καταφέρει να διαβάσει τα μαθήματά του, χωρίς να γκρινιάζει, όλη μέρα, θα ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι στον πίνακα επιβράβευσης.

Behavior Charts with Peter Pan


Αν πάλι δεν καταφέρει να διατηρήσει την καλή του συμπεριφορά τότε θα κατεβαίνει ένα σκαλοπατάκι. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί μας θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις των πράξεων του και να  προσπαθεί για να φτάσει τον στόχο του. Behavior Charts with Snoopy


Προσοχή! Η επιτυχία της χρήσης του πίνακα εξαρτάται από εσάς. Όσο κρατάτε τον λόγο σας, τόσο το παιδί σας θα μάθει πιο γρήγορα την σωστή συμπεριφορά.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...