Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μια υπαίθρια σκάλα με χρώματα. Έργο τέχνης!


Η σκάλα βρίσκεται στο Wuppertal της Γερμανίας και είναι δουλειά του καλλιτέχνη Horst Gläsker. Αφού έβαψε καθένα από τα 112 σκαλοπάτια με ένα διαφορετικό χρώμα ο Gläsker έγραψε στο κάθε σκαλοπάτι μια λέξη η οποία εκφράζει μια ανθρώπινη συναισθηματική κατάσταση.
Λέξεις όπως: λύπη, χαρά, αγωνία, μίσος, προσμονή, ελπίδα, απόγνωση, προσδοκία, πανικός, αγάπη, πάθος, θαυμασμός, έλξη, φόβος. Η ζωή έχει χιλιάδες συναισθήματα...Εμείς διαλέγουμε τα σκαλιά και τον τρόπο να την ανεβούμε... 
Το δημιούργημα του Gläsker έχει πολύπλευρο ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει χρώματα και συναισθήματα σε μια παλέτα τριών διαστάσεων. Εξαιρετικό παράδειγμα που δείχνει πως τα χρώματα θα μπορούσαν να κάνουν την πόλη μας πολύ πιο όμορφη...Τι λέτε ζωγραφίζουμε σκάλες; 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι που φεύγει.Γλυπτική στην θάλασσα!


Το καλοκαίρι φεύγει. Και δεν υπάρχει πιο όμορφος τρόπος να το αποχαιρετήσουμε παρά με τέχνη. Όταν την δημιουργείς κρατάς την στιγμή για πάντα.  

Το πανέμορφο αυτό γλυπτό με τίτλο A Symbolic Inscription of the Imaginary του Nicholas Elias φέρνει την μοντέρνα τέχνη στις παραλίες της Αυστραλίας. Είναι σαν να περπατάς δίπλα στο ουράνιο τόξο. Σκέτη μαγεία!
Η εξαιρετική αυτή χρωματική σύνθεση του νεαρού Αυστραλού αρχιτέκτονα ήταν η συμμέτοχη του στον διαγωνισμό Sculpture by The Sea του 2009
Ο Nicholas Elias ήταν τότε ακόμη φοιτητής και το A Symbolic Inscription of the Imaginary ήταν μέρος της πτυχιακής του εργασίας. 
Το έργο είναι εμπνευσμένο από την δουλειά του μινιμαλιστή συνθέτη Steve Reich και στήθηκε στην παραλία Tamara Beach κοντά στο Σύδνεϋ.


Αποτελείται από ακρυλικές διάφανες χρωματιστές πλάκες ύψους 2 μέτρων εγκατεστημένες απευθείας στην άμμο. Εκτός από την εξαιρετική του αισθητική το ιδιαίτερο αυτό γλυπτό προκαλεί τον θεατή να το αγγίξει, να το περιεργαστεί και να σταθεί κάτω από την  σκιά του. Η κόρη μου δεν θα ήθελε με τίποτα να φύγει από το ουράνιο τόξο...
Ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη καθώς σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει να συναντάμε μοντέρνα τέχνη στις παραλίες. Ένας, απλά, υπέροχος τρόπος να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι που φεύγει...


photos via http://www.moderndesign.org/


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Χτίζοντας με πραγματικά τουβλάκια και λάσπη!


Χτίστε με το παιδί σας με πραγματικά τουβλάκια,  λάσπη και μυστρί!! Είναι όλα τους πολύ μικρά αλλά χτίζουν αληθινά σπίτια. Ένα συναρπαστικό παιχνίδι που δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει πολύ στο παιδί μας! 
Δείτε τι μπορείτε να χτίσετε. Σαν αληθινά είναι!
Η κόλλα είναι σε μορφή σκόνης που όταν αναμιγνύεται με νερό δημιουργείται ένα μίγμα που το απλώνουμε στα τουβλάκια με το μίνι μυστρί περιέχεται στην συσκευασία.

Μπορούμε να χτίσουμε την κατασκευή που μας υποδεικνύει η συσκευασία ή οποιαδήποτε άλλη επιθυμούμε εμείς. Ακόμα κι εάν σας τελειώσει αυτή που έχετε μπορείτε να πάρετε άλλη από εδώ. Διατίθεται σε συσκευασία του ενός κιλού.
Δείτε αυτό το σπιτάκι! Δεν είναι καταπληκτικό; Θα το βρείτε εδώ. Μα είναι υπέροχο να δημιουργείς! 

Ένα παραμυθένιο μικρό κάστρο!  Μοιάζει σαν αληθινό. Είναι κατασκευή με πραγματικά κεραμικά τουβλάκια τα οποία συγκολούνται μεταξύ τους. Θα το βρείτε εδώ. Είναι υπέροχο. Σκεφτείτε θα χτίσετε με το παιδί σας το δικό σας κάστρο! 


Και το σημαντικό; Όταν  βαρεθούμε την κατασκευή μας τότε εύκολα διαλύεται βρέχοντας την διότι η κόλλα είναι υδροδιαλυτή και μπορούμε να χτίσουμε μία νέα κατασκευή! Από την ισπανική εταιρία Teifoc. Δείτε πως μπορείτε να χτίσετε με πραγματικά τουβλάκια!!!


Για να κάνετε τη λάσπη, θα χρειαστείτε τη σκόνη κονιάματος που θα βρείτε στη συσκευασία και νερό. 3 μέρη σκόνης και 1 νερό μέχρι να φτιάξετε μία ομοιόμορφη μάζα. Σας συνιστούμε να μην ανακατεύετε πάρα πολύ το κονίαμα γιατί η λάσπη μπορεί να στεγνώσει. Το κονίαμα της Teifoc αποτελείται από ψιλή άμμο και εκχύλισμα καλαμποκιού και είναι απολύτως μη τοξικό και ασφαλές για το παιδί σας.


Πάρτε στα χέρια σας το πρώτο τούβλο και το μυστρί που θα βρείτε στη συσκευασία και βάλτε λίγη λάσπη στο μυστρί. Για να αφήσετε τη λάσπη στο τούβλο τοποθετήστε μυστρί και τούβλο σε ορθή γωνία.


Αφού ενώσετε μία σειρά τούβλα μεταξύ τους, ξεκινήστε να προτοιμάζετε το έδαφος για τη δεύτερη σειρά των τούβλων, τοποθετώντας πάνω στην πρώτη αρκετή λάσπη.


Συνεχίστε τοποθετώντας τουβλάκια.


Μην ξεχνάτε όμως...


Να σπρώχνετε τα τούβλα για να κολλήσουν μεταξύ τους και να αφαιρείτε το περιττό κονίαμα αμέσως με τη σπάτουλα. Αν η λάσπη στεγνώσει αφαιρείται με δυσκολία.Αν βάλετε το κτίριό σας στο νερό, 4-5 ώρες αρκούν για να διαλυθεί το κονίαμα.


Αφού στεγνώσουν τα τούβλα καλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για το επόμενο κατασκευαστικό σας έργο!Και βέβαια μπορείτε να χτίσετε με το παιδί σας ένα σωρό χτίσματα! Θέλετε να τα δούμε; Κάνοντας κλικ πάνω στις ονομασίες τους κάτω από κάθε εικόνα θα τα βρείτε στο Amazon και μπορείτε να τα αγοράσετε γιατί έχω δοκιμάσει και τα στέλνουν στην Ελλάδα. Δείτε τα! Είναι όλα υπέροχα.Ας ξεκινήσουμε από τα υλικά!


Χρειάζεστε λάσπη; εδώ. 

Θα την βρείτε σε συσκευασία του ενός κιλού. 
Για τους καλύτερος μάστορες! Θέλετε τούβλα; Θα τα βρείτε εδώ
Παράθυρα μήπως;  
Τριγωνικά τούβλα;
Σετ με πόρτα και παράθυρα. 
Φράκτη. 
Κεραμίδια 
Κυλινδρικές κολόνες. 
Ή να μπορείτε να πάρετε κάποιο από τα παρακάτω σετ που περιλαμβάνουν τα πάντα. Και να φτιάξετε με το παιδί σας το χτίσμα των ονείρων σας. Δείτε τα είναι υπέροχα! 


Κάστρο- μολυβοθήκη! 

Εξοχικό.
Σπίτι! 
Teifoc Universal II Brick Kit

Μεγάλο κάστρο. 

Teifoc Well Σπίτι με γκαράζ. 
Πηγάδι. 

Ένα γαλλικό κάστρο!
Teifoc - New Big Castle - Teifoc - French version

Πανέμορφο σπιτάκι με στέγη.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Διαβάστε κι αυτό το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ, εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να αγοράσετε τα παιχνίδια.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...