Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τι μας έμαθε ο μικρός πρίγκιπας...


"Ο Μικρός Πρίγκιπας" είναι βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Αν και θεωρείται παιδικό βιβλίο, απευθύνεται σε όλους. Το θέμα του βιβλίου είναι το εξής: ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του -που έχει πάθει βλάβη- στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (το Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι.

Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά τού διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο "ανθρώπινοι". 

Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει ν' απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων.Πόσα από αυτά που μας δίδαξε ο μικρός πρίγκιπας τα κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή;

Η αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση.
 Η τελειότητα επιτυγχάνεται όχι όταν δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσεις, αλλά όταν δεν υπάρχει τίποτα να αφαιρέσεις.
Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρό σου πραγματικότητα. Αυτό που κάνει την έρημο όμορφη είναι ότι κάπου κρύβει ένα πηγάδι.
Όταν δίνεις όλο σου τον εαυτό, παίρνεις πίσω περισσότερα από όσα δίνεις.Μόνο τα παιδιά ξέρουν αυτό που ψάχνουν.

Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή.Τα πραγματικά θαύματα κάνουν λίγο θόρυβο.


Αν δεν δίνεις πια, δεν έχεις τίποτα πια να δώσεις.Να αγαπάτε αυτούς που διατάζετε. Αλλά μην τους το πείτε.


Η πραγματική ευτυχία έρχεται από τη χαρά να κάνεις κάτι καλά, από το ζήλο να δημιουργείς καινούργια πράγματα. Ούτε η εξυπνάδα ούτε η κρίση είναι δημιουργοί.
Γίνεσαι για πάντα υπεύθυνος γι’ αυτό που έχεις εξημερώσει.Στη ζωή δεν υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν δυνάμεις σε κίνηση. Πρέπει να τις πλάσεις και οι λύσεις θα ακολουθήσουν.

Μετρώντας τις μέρες αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα.


Μετρήστε τις μέρες αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα φτιάχνοντας ένα πανέμορφο ημερολόγιο με το παιδί σας. Τα υλικά είναι απλά και το αποτέλεσμα πολύ εντυπωσιακό. Καλή επιτυχία! 


  via
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Χριστουγεννιάτικες ταινίες βασισμένες σε παραμύθια του Τριβιζά που αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας.


Δύο υπέροχα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά που γυρίστηκαν σε ταινίες κι αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας, φέτος, τα Χριστούγεννα.  
Η πρώτη ταινία έχει τον τίτλο "Το ποντικάκι που ήθελα νά γγίξει ένα αστερακι". Ήταν κάποτε ένας ποντκούλης που τον λέγαν Τρωκτικούλη. Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης κάθε φορά που έβλεπε τα αστεράκια στον ουρανό ήθελε να τ” αγγίξει.
-Παππού, έλεγε στον παππού του, σήκωσε με, σε παρακαλώ, στα χέρια σου για να αγγίξω ένα αστεράκι.
-Δε γίνεται αυτό που ζητάς, εγγονάκι μου, απαντούσε ο παππούς του. Τα αστεράκια είναι πάρα πολύ ψηλά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τ” αγγίξει κανείς…
"Ένα δέντρο μια φορά". Η ιστορία εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν στο ζοφερό πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο κι ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα έλατα και ζηλεύει.

Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως ούτε στολίδια έχει ούτε χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως… εκείνη η νύχτα είναι μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική …

Τη μεταφορά σε τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Ράππας σε σενάριο του Ευγένιου Τριβιζά και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Τα τραγούδια της ταινίας ερμηνεύουν η Φωτεινή Δάρα και ο Μπάμπης Τσέρτος.
Το παραμελημένο δέντρο ζωντανεύει με τη φωνή του ο Διονύσης Σαββόπουλος, το αγοράκι η Δανάη Σκιάδη και τη Ρωσίδα πριγκίπισσα η Μαρία Ναυπλιώτου.
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Πανέμορφες παιδικές βαλίτσες.


Διακοπές έρχονται, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και όσοι από εμάς φανούμε τυχεροί ίσως ταξιδέψουμε σε αγαπημένα μέρη με τους δικούς μας. Δείτε αυτές τις υπέροχες παιδικές βαλίτσες.  Κάθε σετ περιλαμβάνει σακίδιο πλάτης και βαλίτσα. Θα τις βρείτε εδώ. 
Διαβάστε κι αυτό το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ, εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να αγοράσετε τα προϊόντα.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...