Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μικροί μαθηματικοί, οικονομολόγοι και διατροφολόγοι διοικούν ένα σούπερ - μάρκετ!



Σήμερα, σας προτείνω ένα παιχνίδι αγαπημένο πολύ! Το σούπερ - μάρκετ. Το παίζω με την κόρη μου συχνά και ενθουσιάζεται! . 

Λοιπόν, πώς παίζεται! Δημιουργούμε στο παιδικό δωμάτιο σε μία γωνιά το σούπερ - μάρκετ μας. Επάνω σε ένα τραπέζι ή ένα μεγάλο κουτί θα δημιουργήσουμε τον πάγκο του, τοποθετώντας διάφορα αντικείμενα, τα οποία μπορούν να είναι τα εμπορεύματα. 

Μπορείτε, επίσης, να συγκεντρώσετε κουτιά ή συσκευασίες από διάφορα προϊόντα και άλλα μικρά και εύχρηστα αντικείμενα, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα σούπερ- μάρκετ. 
Ή  μπορείτε εναλλακτικά, να φτιάξετε με το παιδί σας γλυκά και φαγητά και φρούτα της αγοράς σας, από πλαστελίνη! Μπορείτε ακόμα να πάρετε χαρτιά και πολύχρωμες κορδέλες και να διακοσμήσετε, μαζί με το παιδί σας, αντικείμενα που βρίσκονται στον πάγκο. 


Παίρνετε μικρά λευκά καρτελάκια και ετοιμάζετε καρτέλες  με τις τιμές, οι οποίες σε αυτή την πρώτη φάση θα είναι αριθμοί μέχρι το 10 και θα εκφράζονται σε ευρώ ή λεπτά. 

Βαφτίζουμε μαζί με παιδί μας, το σούπερ- μάρκετ μας! Μοιράζουμε ρόλους, αποφασίζοντας ποιοι θα είναι πωλητές, ποιοι στην θα είναι στην οργάνωση του καταστήματος και ποιοι στις παραγγελίες των προϊόντων. 
Μιλάμε στο παιδί μας και του εξηγούμε διάφορα θέματα, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού π.χ. πως λειτουργεί και οργανώνεται ένα κατάστημα,πως προμηθεύεται τα εμπορεύματα, πως υπολογίζονται τα κέρδη του, τι είναι οι φόροι. Σημαντικό είναι να μιλήσουμε στο παιδί μας, παίζοντας για την υγιεινή και την συντήρηση των προϊόντων καθώς και για την διατροφική τους αξία και την προέλευσή τους.Ύστερα μπορεί το σούπερ- μάρκετ μας μπορεί να έχει διάφορους τομείς τα παιχνίδια, το μανάβικο, το ζαχαρολαστείο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...