Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Περπατήστε μέσα στο Ουράνιο Τόξο!



Θέλατε όταν ήσασταν μικροί να περπατήσετε μέσα στο ουράνιο τόξο; Κι όμως τι θα λέγατε ότι αυτό, γίνεται! 
Αυτό είχε, μάλλον, στο μυαλό του ο Ισλανδός καλλιτέχνις Olafur Eliasson όταν του ανατέθηκε να κατασκευάσει την ταράτσα του Μουσείου Τέχνης ARoS στην πόλη Aarhus της Δανίας. 


Την δημιουργία ενός… ουράνιου τόξου στην κορυφή του κτιρίου! Το «Your Rainbow Panorama» είναι ένα κυκλικό χρωματιστό γυαλί που χρησιμοποιείται ως «μονοπάτι» περιπάτου.



Βρίσκεται στην κορυφή του κτιρίου και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν μια βόλτα 360 μοιρών, έχοντας στα πόδια τους την πολύχρωμη θέα της πόλης!



«Κάνοντας έναν περίπατο στο Your Rainbow Panorama, οι άνθρωποι αφήνουν πίσω τους για λίγο την άχρωμη και μουντή εικόνα του αστικού κέντρου και μεταφέρονται νοητά μέσα σε πολύχρωμες εικόνες, που εναλάσσονται διαρκώς. Αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος μου!


Να βρεθεί ο κόσμος στα ουράνια, περιτριγυρισμένος, μάλιστα, από τα μαγικά χρώματα του ουράνιου τόξου, και όχι μόνο μετά τη βροχή…», εξηγεί ο καλλιτέχνης.


Ωραία ιδέα! Να το κάναμε και στην Αθήνα μας. 
Είναι λουσμένη στο φως... 
Να την βλέπαμε και με χρώματα!
Είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό! 
Και το βράδυ έχει φως! Δεν είναι υπέροχο;

Θα ήθελα πολύ να το περπατήσω.
Μαγικό να βλέπεις την ζωή με χρώματα...

Όταν όλα τα φώτα σβήνουν, η πόλη φωτίζεται από τα χαρούμενα χρώματά του.   
Σκέτη μαγεία!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

1 σχόλιο:

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...