Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Νηπιαγωγείο σαν κύτταρο!


Είχατε φανταστεί ποτέ πώς τα παιδάκια από το νήπιο μπορούν να μάθουν πολύ καλά βιολογία; Κι όμως γίνεται. Τουλάχιστον έτσι μπορεί να γίνει σ' αυτό το σχολείο στην Γαλλία.
Το νηπιαγωγείο Sarreguemines στην Γαλλία σχεδιάστηκε από τους Paul Le Quernec και Michel Grasso σαν ένα «κύτταρο» του ανθρώπινου σώματος. 


Οι μαθητές που κυκλοφορούν μέσα του ξέρουν απέξω κι ανακατωτά τα μέρη του. Ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν. Βιωματικά!

Τα παιδιά κάθονται στο κέντρο, αποτελώντας τον πυρήνα. Και όλα στο εσωτερικό του είναι τα ροζ. Σίγουρα οι μαθητές σ΄αυτό το σχολείο θα νιώθουν ασφάλεια. 
Το νηπιαγωγείο είναι μέσα στο πράσινο. Οι κήποι ολόγυρα αποτελούν το κυτόπλασμα και οι τοίχοι είναι η μεμβράνη…και πάει λέγοντας για όσους ξέρουν από βιολογία.
Μάθημα βιολογίας, λοιπόν,  από το νηπιαγωγείο! Αλλά σε έναν χώρο σαν αυτό, τα πάντα, γίνονται παιχνίδι. Ένα σχολείο, σίγουρα διαφορετικό από όλα τα άλλα. 
Θα είχε ενδιαφέρον και ένα σχολείο με όλα τα μέρη του ανθρώπινου σώματος. Δεν νομίζω να υπήρχε καλύτερος τρόπος να μάθουν γι' αυτό. Έμπνευση...
Παιχνίδι! 
Ένα διαφορετικό σχολείο. Μου αρέσει! 

photos via http://lin-morris.com/sarreguemines-nursery/

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...