Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Διαδραστικός πίνακας. Ένα πολύ δημιουργικό εργαλείο στα χέρια ενός καλού δασκάλου.




Δεν ξέρω εάν εσείς αγαπάτε τις Νέες Τεχνολογίες. Είμαι δασκάλα και το διδακτορικό μου ήταν πάνω σ΄αυτές. Εάν με ρωτήσετε τι πιστεύω για τον διαδραστικό πίνακα θα σας πω ότι είναι ένα πολύ δημιουργικό εργαλείο στα χέρια, όμως, ενός καλού δασκάλου. Τον έχω χρησιμοποιήσει και θα ήθελα πολύ να έχω έναν στην τάξη μου. Είναι μία πρόκληση.
Ο διαδραστικός πίνακας είναι μια μεγάλη οθόνη αφής που συνδέεται με έναν υπολογιστή και έναν προτζέκτορα. Φανταστείτε πώς με το χέρι σας μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Να σχεδιάσετε τον δικό σας κόσμο, σε λευκό χαρτί . Πάνω του μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε από τον κόσμο γύρω σας.Να ταξιδέψετε στο διαδίκτυο με τα παιδιά σας, να βρείτε ήχους και να φτιάξετε μουσική. 
  
Να βάλετε φως και χρώματα και να αναλύψετε τον κόσμο μας μέσα από πειράματα.Να ζωγραφίσετε τον κόσμο απ΄την αρχή. Να μάθετε στα παιδιά σας να τον σέβονται. Να ταξιδέψετε στον κόσμο και στον χρόνο και να μάθετε τα παιδιά σας να αγαπούν την γη μας. Ένα πολύ δημιουργικό εργαλείο αρκεί να τον χρησιμοποιήσουμε σωστά. 


Σ' αυτήν εδώ την ιστοσελίδα μπορείτε να «κατεβάσετε» δωρεάν το λογισμικό Notebook για το διαδραστικό πίνακα.  
Περιέχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που αποτελείται από συλλογή εικόνων, χαρτών, διαδραστικών εφαρμογών. Εδώ, ο διαδραστικός πίνακας χρησιμοποιείται για να μάθουν τα παιδιά γλώσσα και μαθηματικά. 
 
Διαδραστικούς πίνακες σε καλή τιμή, λόγω εκπτώσεων, θα βρείτε  εδώΕνισχύστε την δύναμη της συνεργατικής και ανακαλυπτικής μάθησης με έναν διαδραστικό πίνακα στην τάξη ή στο σχολείο σας. Αξίζει να έχουμε έναν και να τον χρησιμοποιούμε σωστά...



Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ! Με σωστή χρήση και σωστό δάσκαλο είναι το τέλειο εκπαιδευτικό εργαλείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου..πραγματικά ενα ανεκτίμητο εργαλείο για τον δάσκαλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...