Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ένα πλαστικό παπάκι βόλτα στα ποτάμια του κόσμου!


Σίγουρα θυμάστε το πλαστικό παπάκι με το οποίο παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά. Ίσως και τα παιδιά μας, σήμερα, να παίζουν μαζί του. Αυτό, όμως είναι σίγουρα διαφορετικό. Το είδε η κόρη μου και φώναζε "Μαμά, τι έπαθε το παπάκι μου"; Αυτό, είναι γιγάντιο και κάνει βόλτα στα ποτάμια του κόσμου! 
Ο καλλιτέχνης Florentijn Hofman είναι γνωστός για τις τεράστιες εγκαταστάσεις που δημιουργεί, τοποθετώντας τες στη συνέχεια σε διάφορους δημόσιους χώρους. Και μάλιστα καθεμία από αυτές θυμίζει κάτι από την παιδική ηλικία των ανθρώπων.
Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε και το  «Rubber Duck» ή αλλιώς «παπάκι από καουτσούκ», το γνωστό σε όλους μας παιδικό παιχνίδι μπάνιου! Εδώ το βλέπετε να κολυμπάει μαζί με τα παιδιά του. 
Το γιγαντιαίο παπάκι έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες στον κόσμο, από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία, και έχει κολυμπήσει σε λίμνες και ποτάμια! Σίγουρα όσοι είχαν την ευκαιρία να το δουν θα έχουν πραγματικά εντυπωσιαστεί από το εξαιρετικά ασυνήθιστο θέαμα. 
"Ο κόσμος έχει γίνει μικρότερος μέσω της παγκοσμιοποίησης και του Ιnternet, οπότε το μέγεθος μετράει"! 


"Όσο μεγαλύτερο είναι το αντικείμενο τόσο μικρότερος φαντάζει ο κόσμος!", λέει ο καλλιτέχνης και συμπληρώνει:


«Το κίτρινο παπάκι δεν γνωρίζει σύνορα, δεν προβαίνει σε διακρίσεις. Όλοι οι άνθρωποι το γνωρίζουν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πλατσουρίσει μαζί του. Τώρα μεγάλωσε και κάνει το γύρο του κόσμου σε μια προσπάθεια να δείξει ότι αν και μακριά οι άνθρωποι είμαστε πολύ κοντά λόγω των κοινών αναμνήσεων…».


Δείτε το να  βγαίνει, ξαφνικά, μια βόλτα...μετά τα μεσάνυχτα! Μου αρέσει πολύ. Είναι αστείο και έχει ρομαντική διάθεση. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα... Με τόσες υπέροχες αναρτήσεις όλο το καλοκαίρι, σου αξίζει βραβειάκι. http://www.anthomeli.blogspot.gr/2012/08/blog-post_17.html#comment-form Κόπιασε. Φιλιά. Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ πολύ για το όμορφο δωράκι σας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...