Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μια φωλιά πουλιών για να παίζουν τα παιδιά!


Τα πουλιά φτιάχνουν τις φωλιές τους όπου θέλουν χρησιμοποιώντας υλικά που βρίσκουν από το περιβάλλον. Τα σπίτια τους μ' αυτόν τον τρόπο εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον.
Το σπίτι - φωλιά είναι μία μεταλλική κατασκευή που έχει χτιστεί με υλικά της φύσης, κλαδιά δέντρων και φύλλα. Κρέμεται από τα κλαδιά ενός δέντρου και είναι ίσως το τέλειο καταφύγιο στην φύση για μικρά και μεγάλα παιδιά. 
Αφού κρεμαστεί πάνω στο δέντρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μιας πρώτης τάξεως οικολογική κατοικία ή παρατηρητήριο της φύσης. Ιδανικό για παιχνίδι και ανακάλυψη! 
Κατασκευασμένο από τον Martín Azúaγια την έκθεση Ego Gallery στην Βαρκελώνη κλέβει την παράσταση και αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού για μικρούς και μεγάλους. Ένα μαγικό μέρος για παιχνίδι. 
Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να περάσει ένα μεσημέρι παρατηρώντας τα πουλιά και τα ζώα στην φύση; Να τραβήξει τις δικές του φωτογραφίες και να καταγράψει όλα τα θαυμαστά πράγματα που υπάρχουν γύρω του;
Ποιο  παιδί δεν θα ήθελε να κρυφτεί σ' αυτό το μαγικό καταφύγιο. Έργο τέχνης ή παιχνίδι ή και τα δύο, ένας δημιουργικός τρόπος να προσεγγίσουμε την φύση. 
Να σκεφτούμε περισσότερο οικολογικά, να αγαπήσουμε το περιβάλλον και να μάθουμε να το σεβόμαστε. Μήπως θα ήταν ωραίο να φτιάξουμε ένα για τα παιδιά μας;

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...