Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων σας καλεί σε δείπνο. Κι όμως γίνεται!


Συχνά η κόρη μου, με ρωτάει όταν διαβάζουμε την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων εάν θα μπορούσε να μπει μέσα στο παραμύθι. Τι θα λέγατε εάν μπορούσατε να φάτε παρέα με την Αλίκη; Κάποιοι φαίνεται πώς το έκαναν πραγματικότητα.
Γίνεται για κάποιους τυχερούς στη συνοικία Ginza του Τόκιο καθώς ένα νέο εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του. Έχει αποκτήσει φανατικό κοινό που αποτελείται από μικρούς και μεγάλους.  
Και ποιος δεν θα ήθελε να φάει παρέα με την Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων; Ο λόγος για το εστιατόριο «Alice in Wonderland», το οποίο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα της παιδικής λογοτεχνίας του Lewis Carroll. Εκεί, όλα είναι σαν παραμύθι.
Η σχεδιαστική ομάδα Fantastic Design Works με επικεφαλής τον Eiichi Maruyama σκέφτηκαν να δημιουργήσουν έναν χώρο βγαλμένο από το παραμύθι «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», ανοίγοντας μια πόρτα στον παραμυθένιο κόσμο των παιδικών μας χρόνων.
Κοιτώντας τις φωτογραφίες, νιώθεις πώς τα παραμύθια είναι για να γίνονται αληθινά. Ποιος δεν θα ήθελε να φάει εκεί; Είναι ένα μαγικό μέρος για μικρά και μεγάλα παιδιά!
Το εστιατόριο έχει έκταση 180 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά δωμάτια, το ένα πιο όμορφο από το άλλο. 

Είναι όλα τους μαγικά και φυσικά εμπνευσμένα από τα μέρη του πέρασε η Αλίκη κατά τη διάρκεια του φανταστικού ταξιδιού της στη Χώρα των Θαυμάτων. 

Ακόμα και οι σερβιτόρες είναι ντυμένες με κοστούμια της Αλίκης! Δείτε τα φαγητά τους. Είναι κι αυτά εμπνευσμένα από το παραμύθι. 
«Θέλαμε να δώσουμε στους επισκέπτες την εντύπωση ότι έπεσαν και αυτοί σε μια μαγική «λαγότρυπα», όπως η Αλίκη. 
Να τους χαρίσουμε την έκπληξη και την ικανοποίηση ότι βρίσκονται έστω για λίγο στη μαγική «Χώρα των Θαυμάτων»», εξηγεί ο σχεδιαστής.
Κι εφόσον τα παραμύθια είναι για να γίνονται αληθινά γιατί να μην είχαμε κι εμείς στην χώρα μας μερικά εστιατόρια εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία; Ωραία θα ήταν. 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

1 σχόλιο:

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...