Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μαγικές κούνιες που παίζουν μουσική στον δρόμο!


Τι θα λέγατε εάν γυρνώντας από την δουλειά σας με τα πόδια, βρίσκατε στον δρόμο σας κούνιες με μουσική για να κάνετε; Με έναν ευφάνταστο τρόπο κατάφεραν οι  στο Μόντρεαλ του Καναδά να δώσουν ομορφιά σε  διάφορα σημεία της πόλης, παρακινώντας τους κατοίκους να γίνουν  παιδιά αλλά και να έρθουν ο  ένας πιο κοντά στον άλλο μέσα από το παιχνίδι!

21 κούνιες τοποθετήθηκαν στους δρόμους με σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί το παιχνίδι και η χαρά στην ζωή δεν έχουν ηλικία. Ωστόσο δεν πρόκειται για συνηθισμένες κούνιες! Είναι μαγικές.
Οι μαγικές "Balançoires" παίζουν μουσική και φωτίζονται μόλις κάποιος καθίσει και αρχίσει να κάνει κούνια.  Ήθελα πολύ να είχαμε κι εδώ τέτοιες! Δεν είναι υπέροχες;
Οι σχεδιάστριες Mouna Andraos και Melissa Mongiat επέλεξαν να δημιουργήσουν 21κούνιες στην πόλη προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους ατελείωτη διασκέδαση και πολύ μα πολύ παιχνίδι. Μα τι ωραία ιδέα! Παιχνίδι και τέχνη ένα! Η ουσία της ζωής. 

Μια υπέροχη μουσική ακούγεται στους δρόμους ενώ τα φώτα  αναβοσβήνουν στον ρυθμό της χαρούμενης μελωδίας. Κι αυτό συμβαίνει  μόνο όταν η κούνια χρησιμοποιείται. Πολύ διασκεδαστικός τρόπος να κάνεις κούνια!

«Μια καταπληκτική ιδέα για διασκέδαση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Οι περαστικοί λάτρεψαν αμέσως την ιδέα. Και πώς να μην την αγκαλιάσουν θερμά, αφού αυτό που λείπει στην ζωή μας είναι η φαντασία και το παιχνίδι. 
Και δεν μιλάω μόνο για μικρά παιδιά αλλά κυρίως για τους μεγάλους που δεν χάνουν πια καμία ευκαιρία να κάνουν κούνια!», λέει μία εκ των σχεδιαστριών. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. 

Πάντως εάν έβρισκα μία τέτοια κούνια στο δρόμο γυρνώντας από την δουλειά εννοείται ότι  θα έκανα. 
Φαίνεται πώς η διασκέδαση και η ανάγκη για παιχνίδι δεν έχουν ηλικία!  Μακάρι να είχαμε κι εμείς τέτοιες. Και θα έκανα κάθε μέρα.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

photos via http://livingwithourtime.com/recent-work/21-balancoires/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...