Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τι λέτε, φτιάχνουμε το δικό μας βίντεο;
Προχθές, ήταν μια υπέροχη μέρα. Πήγαμε στην θάλασσα και συναντήσαμε την φίλη μου την Αναστασία. Είναι έγκυος. Περιμένει κοριτσάκι. Πόσο χαρούμενη είμαι κάθε φορά που ακούω πως μία φίλη μου θα φέρει στον κόσμο ένα παιδάκι. Ήταν με τον άντρα της τον Μιχάλη. Με τους φίλους αυτούς, έχουμε περάσει πολύ ωραία πράγματα μαζί. Ξεγνοιασιά, γέλια, όμορφες στιγμές.


Μας έχουν συνδέσει, γέλια απίστευτα κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, δίπλα στην θάλασσα και όχι μόνο εκεί.Πείτε μου έχετε δει ποτέ σκηνή - κάμπινγκ να βγάζει ποδαράκια και να περπατάει γιατί δεν άντεχαν οι άνθρωποι, άλλο, τα γέλια μας; Μας έδειξαν το σπίτι τους. Κοιτάζαμε παρέα τον κήπο που θα φτιάξουν. Ονειρευόμουν να παίζει η κόρη μου με το κοριτσάκι τους χαρούμενα. Και να γελάνε όπως εμείς. 


Η ζωή πριν και μετά από ένα παιδί. Δύο κόσμοι, εντελώς διαφορετικοί. Σαν να ήμουν άλλη. Τους ακούγαμε να λένε τα όνειρά τους. Για την νέα ζωή για όλα αυτά που ονειρεύονται. Μετά, είδα αυτό εδώ το βίντεο στο internet.


Ρώτησαν μαμάδες εάν θα μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, ακριβώς, πριν να κάνεις το πρώτο σου παιδί τι θα έλεγες στον εαυτό σου. Κι ύστερα, σκέφτηκα πολλά.


Πώς ήμουν, πώς ένιωθα, πώς περνούσα. Πόσα έχουν αλλάξει. Πολλές οι αγαπημένες μου απαντήσεις, μεταξύ των οποίων: Θα κάνεις λάθη."Και έχω κάνει τόσα και θα κάνω άλλα τόσα."Να μιλάς με άλλες μαμάδες."Στην αρχή, φοβόμουν".


Δεν πειράζει εάν φοβάσαι."Φοβάμαι, δεν είμαι πάντα δυνατή. Όταν χτύπησε, την νύχτα, εκείνη, στο νοσοκομείο έχανα τον κόσμο". Συγχώρεσε τον εαυτό σου."Κάτι μου, λέει, πόσο δύσκολο αλλά σπουδαίο είναι".Θα κάνεις πολύ καιρό να ξαναβάλεις το τζιν σου."Αυτό, εξαρτάται. Εγώ, πάντως, έκανα 2 χρόνια, είχα πάρει 23 κιλά και το είχα πάρει πολύ βαριά. Όταν μου έλεγαν ότι είμαι έγκυος και μου παραχωρούσαν την θέση τους τρελαινόμουν".Θα συναντήσεις την αληθινή αγάπη. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη! "Δίνεις, χωρίς να θέλεις τίποτα".Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι κάνει. Συμφωνώ, απόλυτα. 
Και άλλα, όπως...Εσύ είσαι ο ειδικός. "Στην αρχή δεν το ήξερα" Θα περάσει κι αυτό. "Μακάρι, να το θυμάμαι" Οι αληθινοί άντρες αλλάζουν πάνες."Αυτό το έζησα"! "Κοιμήσου τώρα". Μου το λέγανε και δεν τους πίστευα. Χαχαχα! Μέχρι τα 2, έπινε γάλα κάθε 2 ώρες, το βράδυ. Πάντως, δεν ισχύει για όλα τα μωράκια. Θα αρρωστήσει κι εσύ θα κάθεσαι μαζί του όλη την νύχτα να δεις μόνο εάν αναπνέει. Αυτό είναι 100% σίγουρο! 
Τι θα έλεγα στον εαυτό μου εάν θα μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, ακριβώς, πριν να κάνω το πρώτο μου παιδί; 
Μεγάλη ερώτηση.
"Ν' αγαπάς τον εαυτό σου. Μην αφήσεις την αληθινή αγάπη να σε κάνει να ξεχάσεις...δεν είσαι, μόνο, μαμά. Το παιδί σου έχει ανάγκη να είσαι ευτυχισμένη".
Κι ύστερα, γεννήθηκε μια ιδέα! Θέλω πολύ να την μοιραστώ μαζί σας! Τι θα λέγατε να φτιάχναμε το δικό μας βίντεο; Να το αφιερώσουμε σε όλους όσους θα γίνουν γονείς...Αν είσαι μαμά ή μπαμπάς και θέλεις να πάρεις μέρος στο δικό μας βίντεο, να τι θα μπορείς να κάνεις!
Σκέψου τι θα έλεγες στον εαυτό σου πριν να κάνεις το παιδί σου. Γράψε την απάντηση με έντονο μαύρο μαρκαδόρο -για να φαίνεται- σε άσπρο χαρτόνι διαστάσεων Α3 και βγες φωτογραφία με το χαρτόνι. Εύκολο είναι! Όλοι μπορούμε να το κάνουμε!
Κάτω από τη φωτογραφία μπορεί να μπει εάν σας αρέσει το μικρό σας όνομα. Εάν θέλετε βάλτε μόνο το χαρτόνι με το μήνυμα! Κι αυτό γίνεται! Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι με τα πρόσωπα θα είναι πολύ πιο δυνατό το μήνυμα που θα περνάμε. Στείλε e-mail με την  φωτογραφία σου στην παρακάτω διεύθυνση paizoumemaziblog@gmail.com μέχρι και την άλλη Τρίτη.  Θα είναι υπέροχο να γίνει!
Καταπληκτικό ακούγεται! Βοηθήστε στη δημιουργία του βίντεο! Θα είναι το δικό μας βίντεο! Ολόδικό μας! Και κάτι μου λέει, θα είναι υπέροχο! Μπορούμε!
Ας μαζέψουμε όμορφες,  φωτογραφίες, ας μοιραστούμε λίγη από την εμπειρία μας ως γονείς. Φανταστείτε, αυτό το βίντεο θα βοηθήσει πολλούς μελλοντικούς γονείς. Ας φτιάξουμε κάτι δυνατό που θα μείνει και θα μας ενώνει και θα μας θυμίζει τι υπέροχο είναι να μοιράζεσαι! Τι λέτε μπορούμε; Ανυπομονώ να πάρω τις φωτογραφίες σας. Απολαύστε το! Τι λέτε; Εμείς, θα φτιάξουμε το δικό μας; 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...