Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο εγωιστής γίγαντας! Μία παράσταση που αξίζει να δούμε με τα παιδιά μας.


Είναι ένα παραμύθι, ωδή στον λυρισμό που περνάει το μήνυμα ότι η ζωή έχει αξία εάν μοιράζεσαι, εάν αγαπάς. Η τρυφερή ιστορία «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ, δραματοποιημένη από τον σκηνοθέτη, Γιάννη Κόκκινο, παρουσιάζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Αποθήκη.Την παράσταση έχω παρακολουθήσει και πραγματικά αξίζει να πάμε με τα παιδιά μας.

Λίγα λόγια για το έργο. Κάπου στην Βόρια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά. Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.

Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει. Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς. 
Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο χειμωνιάτικο , παγωμένο τοπίο. Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός εγωιστή γίγαντα;

Θέατρο Αποθήκη Σαρρή 40, Ψυρρή, +302103253153 ,
Κάθε Κυριακή στις 15.15
Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία ώρα 10.30 - 12.00
Είσοδος 10 - 12 ευρώ


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

2 σχόλια:

  1. Το έχουμε δει. Καταπληκτική παράσταση μόνο που ήταν πολύ μικρός ο γιος μου και δεν αντεχε.Καλύτερα να εχουν κλέισει τα 6 τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!
    Απο τις πιο όμορφες ιστορίες!Την έχουμε σε βιβλίο αλλά και η παράσταση είναι φανταστική!
    Αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...