Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Τα πλωτά σχολεία της Νιγηρίας!



Εδώ η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία! Στην μακρινή Νιγηρία παιδιά από φτωχογειτονιές παρακολουθούν τα μαθήματά τους σ΄αυτά τα υπέροχα πλωτά σχολεία. 
Το πρόγραμμα «The Makoko Floating School» εφαρμόζεται στην κοινότητα Makoko στο Λάγος της Νιγηρίας από τον NLE, έναν συνεργατικό οργανισμό του οποίου η αποστολή είναι να παρέχει αρχιτεκτονικές αλλαγές για την ανάπτυξη των πόλεων.
Τα κτίσματα έχουν κατασκευαστεί από ξύλο, και επιπλέουν στο νερό επάνω σε μια βάση από 250 πλαστικά δοχεία. Η ηλεκτροδότηση γίνεται με ηλιακούς συλλέκτες και κάθε κτήριο μπορεί να στεγάσει περίπου 100 μαθητές. 





Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


3 σχόλια:

  1. Πραγματικα πολύ ωραία ανάρτηση. Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μΜ χαρά διαβάζω τα άρθρα σου εδώ και καιρό!! Σήμερα έκανα ανάρτηση στο δικό μου blog, επηρεασμένη απο τα διάφορα φωτιστικά που έχεις "ανεβάσει". Θα χαρώ να μου πεις τη γνώμη σου!
    Συνέχισε την καλή δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα πράγματι αυτά τα σχολεία είναι μοναδικά. Εναρμονίζονται πλήρως με το γεωφυσικό περιβάλλον και αξιοποιούν τις φυσικές πηγές ενέργειας. Stavi χαίρομαι πολύ που διαβάζεις το Παίζουμε μαζί. Πέρασα από το blog σου και μου αρέσουν πολύ οι χειροποίητες δημιουργίες σου. Πιστεύω ότι εκεί θα πρέπει να δώσεις έμφαση όπως είδα πως έτσι κι αλλιώς κάνεις από την θεματολογία των άρθρων σου. Βάλε την πηγή των εικόνων που χρησιμοποιείς όταν προέρχονται από άλλους. Καλή συνέχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...