Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Μια μέρα στο μουσείο συναισθημάτων παιδικής ηλικίας!


Είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων!... 
Ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη. Το επισκεφτήκαμε με την κόρη μου, χθες, παγκόσμια μέρα μουσείων και μας άρεσε πολύ. O χώρος και το ανθρώπινο δυναμικό είναι πολύ φιλόξενα. 
Ποιά είναι η φιλοσοφία του μουσείου;
Όταν είμαστε παιδιά, στο ξεκίνημα της ζωής μας, μπερδευόμαστε έντονα με τα συναισθήματα μας και νιώθουμε την ανάγκη να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας για να βρούμε το δικό μας νόημα στη ζωή. Όλες οι δραστηριότητες του μουσείου βασίζονται στην αναγνώριση της ανεκτίμητης αξίας που έχει η συναισθηματική καλλιέργεια του ανθρώπου για την εξέλιξη του. 
Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τα βοηθάμε να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς και ευτυχισμένους ενήλικες με θέληση για τη ζωή και τις προκλήσεις της.
Ποιες είναι οι δράσεις του μουσείου;
Διαδραστικές εκθέσεις σχεδιάζονται και παρουσιάζονται με στόχο να ενθαρρύνουν την αυτογνωσία και την κατανόηση των συναισθημάτων μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα.
Εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται καθημερινά, για σχολικές ομάδες και για ομάδες φοιτητών. 
Σαββατοκύριακα στο μουσείο είναι ανοιχτή η έκθεση για να την ανακαλύψουν οι ελεύθεροι επισκέπτες και στη συνέχεια πραγματοποιείται εργαστήριο σχεδιασμένο για να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά μαζί!
Ετήσια παιδικά εργαστήριαπραγματοποιούνται με στόχο την ανάπτυξη της αυτογνωσίας και της δημιουργικής έκφρασης των παιδιών στα πλαίσια της ομάδας.
Σεμινάρια πραγματοποιούνται με στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη μέσα από την τέχνη και την τεχνική της εμψύχωσης. 
Εκθέματα που … ταξιδεύουν!σε όλη την Ελλάδα με στόχο να συναντήσουν τα παιδιά που ζουν μακριά από την Αθήνα τη φιλοσοφία του Μουσείου Συναισθημάτων στον τόπο τους.
Καλοκαιρινά πενθήμερα προγράμματα πραγματοποιούνται την περίοδο των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών, γεμάτα με δημιουργικές δράσεις για παιδιά 7- 12 ετών. 
Σε ποιούς απευθύνεται;

• Κυρίως σε παιδιά 4 έως 12 χρονών 
• Σε οικογένειες 
• Σε ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά (γονείς, δασκάλους, παππούδες...) 
• Σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Ποιές είναι οι ώρες λειτουργίας του;
Για σχολικές ή άλλες ομάδες κατόπιν κράτησης
Δευτέρα έως Παρασκευή: 9 π.μ. - 3 μ.μ.
Για ελεύθερους επισκέπτες
Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ. - 2 μ.μ. 
Αναλυτικά: 
10π.μ.- 1μ.μ. είναι ανοιχτή η διαδραστική έκθεση του μουσείου 
1μ.μ.– 2μ.μ. πραγματοποιούνται εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά μαζί 
Τις επίσημες αργίες και τον μήνα Αύγουστο το Μουσείο είναι κλειστό.
Πληροφορίες καθημερινά: 10π.μ. -2 μ.μ..
Tηλ.: 210 9218329
Φαξ: 210 9218323
Η σελίδα του μουσείου http://mce.gr/page.asp
e-mail: info@mce.gr
Καρατζά 7, 117 41 Φιλοπάππου
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...