Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Μια μέρα στην λίμνη Μπελέτση, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.


Η λίμνη Μπελέτσι την οποία επισκεφτήκαμε οικογενειακώς πριν από λίγες μέρες αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για όσους επιθυμούν μια όμορφη απόδραση από την καθημερινότητα και το τσιμέντο, και μάλιστα εντός του νομού Αττικής.

Είναι πανέμορφη, έχει πάπιες, κύκνους, κουνέλια και ελάφια και τα χαϊδέψαμε. Καθίσαμε όλη την μέρα, έχει 10 βαθμούς πιο κάτω από την θερμοκρασία της πόλης, απολαύσαμε καθαρό αέρα κάνοντας πικ-νικ. 
Γνωστή και ως λίμνη Kιθάρα βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας της κοινότητας Αφιδνών, νοτιοδυτικά της κορυφής Μπελέτσι, από την οποία πήρε το όνομά της.
Κάποιες φορές κάποια λάθη φέρνουν απροσδόκητα όμορφα αποτελέσματα.Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της λίμνης, αφού οφείλει την ύπαρξή της σε ανθρώπινο λάθος.
Την δεκαετία του ’70, κατά τις διεργασίες διένεξης δασικού δρόμου που θα σύνδεε τον Άγιο Μερκούριο με τις Αφίδνες, φράχτηκε η διέλευση των νερών που ανάβλυζαν από τις πηγές της Κιθάρας, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό της λίμνης. 


Με μέγιστη διάμετρο 150 μέτρα και μέγιστο βάθος 5 μέτρα, αποτελεί σήμερα σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς συναντώνται αποδημητικά πουλιά και ψάρια, κυρίως κυπρίνοι. 

Στη δεξιά πλευρά της θα μπορέσει κανείς να δει και να χαϊδέψει ελάφια και κουνέλια, ενώ τη λίμνη έχουν κάνει σπίτι τους πια ένας μεγάλος αριθμός από πάπιες και κύκνους.
Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να πάτε από την εθνική οδό, στρίβοντας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, πριν μπείτε στις Αφίδνες. Υπάρχει όμως και κάτι πολύ καλύτερο. 

Από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης στρίψτε προς Βαρυμπόμπη και ακολουθήστε όλο τον δασικό δρόμο μέσα από τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, περνώντας από τα πρώην βασιλικά κτήματα.  
Μετά το Κατσιμίδι στρίψτε αριστερά στην οδό Αγίας Τριάδας και μετά αριστερά στην Κίρκης.  Αξιολάτρευτη διαδρομή! Θα θέλετε να την κάνετε πάλι σύντομα. Καλό δρόμο!



Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...