Ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι που μπορούμε να φτιάχνουμε κάθε χρόνο με το παιδί μας. Είναι εύκολο εάν φτιάξουμε ζύμη με αλάτι.
Η αναλογία είναι 1 φλιτζάνι (ή ποτήρι) αλάτι• 2 φλιτζάνια (ή ποτήρια) αλεύρι απλό (όχι φαρίνα) 1 φλιτζάνι (ή ποτήρι) νερό (προσθέστε σταδιακά). Το μείγμα πρέπει να γίνει πηκτό αλλά να πλάθεται. Τοποθετήστε τα σχήματα με το χεράκι του παιδιού σας πάνω σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε στην μεσαία θέση, σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 – 80 βαθμούς (όχι πάνω από 100 βαθμούς) για περίπου 1-3 ώρες (ανάλογα με το πάχος τους). Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν πολύ καλά. Διακοσμήστε τα με γκλίτερ!
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)
Πολύ ωραία ιδέα ευχαριστούμε !!
ΑπάντησηΔιαγραφή