Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Χειροποίητες σκηνές βγαλμένες από παραμύθι

Ποιο παιδί δεν θέλει να παίζει και να κρύβεται σε μία σκηνή στο σπίτι, στην βεράντα ή στην αυλή; Σήμερα θα σας παρουσιάσω τις χειροποίητες σκηνές για παιδιά που φτιάχνει η μοναδική Εύη Ευαγγέλου, φίλη του Παίζουμε μαζί. Είναι απλά βγαλμένες από παραμύθι! 
Μοναδικές! Βλέπω την κόρη μου να παίζει μέσα στην σκηνή της, Έχει βάλει κούκλες, βιβλία και σερβιτσάκια. Καταπληκτική σκηνή! Φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι! Πολύ τυχερή η κόρη μου η Ανδριάνα που έχει μία δική της, να παίζει, να κρύβεται, να ονειρεύεται. Την δουλειά της Εύης μπορείτε να δείτε στη σελίδα της στο facebook Teepies & Crafties κάνοντας κλικ εδώ καθώς και στο instagram κάνοντας κλικ εδώ
Ρώτησα την Εύη πώς ξεκίνησε να φτιάχνει σκηνές. Ξεκίνησε όπως μου είπε πολύ αυθόρμητα βλέποντας τον γιο της να προσπαθεί να βρει κρυψώνες για να παίξει κάτω από το τραπέζι, τα σκεπάσματα πίσω από τις κουρτίνες...Έτσι του έφτιαξε την πρώτη του σκηνή, με την οποία και ξετρελάθηκε! Η έμπνευσή της είναι ακόμη ο γιος της - μάλιστα το λογότυπο Teepies & Crafties είναι δική του δημιουργία!
Από μικρή της άρεσε να ασχολείται με κάθε είδους χειροτεχνία και είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για οτιδήποτε χειροποίητο. Έχει σπουδάσει αρχαιολογία, με ειδίκευση στη Μουσειολογία κι εργάζεται για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. 
Τα teepees της είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένα στο χέρι. Χρησιμοποιεί 100% βαμβακερό ύφασμα ( χωρίς χημικά) καθώς και ξύλινες πλανισμένες βάσεις από έλατα και οξιές Ευρώπης.
Προς το παρόν έχει δυο διαστάσεις, η μικρή που έχει τέσσερις πλευρές από 85 εκατ./ καθεμία (0.80 τετραγ. μέτρα) και το ύψος των ξύλων στο 1.75, και η μεγάλη διάσταση με 4 πλευρές από 1.20 εκατ./καθεμία (1.5 τετραγ. μέτρο) και το ύψος των ξύλων στα 2 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι στη μικρή διάσταση χωράνε 2 παιδάκια ηλικίας 8 ετών και στη μεγάλη 3-4 παιδάκια.

Όπώς μας λέει η Εύη, όλοι, μικροί και μεγάλοι χρειαζόμαστε ένα χώρο "μαγικό" ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Για τα παιδιά σημαίνει ένας χώρος φαντασίας, παιχνιδιού και διασκέδασης - δεν θα ξεχάσει τον γιο της να κάθεται με τις ώρες στο ινδιάνικο teepee του και να φαντάζεται ότι πολεμάει τον Κακό που έρχεται να διεκδικήσει το "κάστρο" του. 
Ήταν πολύ ευχάριστο να τον βλέπει να παίζει με δυο καπάκια πλαστικά αγνοώντας τα αυτοκινητάκια του - τα οποία βαριέται στο δεκάλεπτο. Οι σκηνούλες με τα χρωματιστά ξύλα είναι ιδανικές για κήπο ή βεράντα, χώρος ατελείωτου παιχνιδιού την ημέρα και πανέμορφες τα βραδιά αν στολιστούν με φωτάκια ασφαλείας. 
Από την άλλη, το μποέμ teepee με τα ρομαντικά κροσεδακια και την ονειροπαγίδα πέρα από ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο θα μπορούσε να είναι ένας ιδιαίτερος χώρος χαλάρωσης και ξεκούρασης για μεγάλους και μικρους. 
Όσον αφορά στα teepees με τις χρωματιστές γάζες και τις κορδέλες από crochet, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν λόγια - η εικόνα μιλάει από μόνη της"...
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για παραγγελία θα μπορούσε να  τηλεφωνήσει στην Εύη στο 6943927343 η να της στείλει μήνυμα στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ. Θα μπορούσε να κάνει πολλά σχέδια teepees κατόπιν παραγγελίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...