Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

"Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι"


Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι είναι βραβευμένη ελληνική ταινία τρισδιάστατων ψηφιακών κινουμένων σχεδίων (3D animation), συμπαραγωγή της ΕΡΤ και της Time Lapse Pictures σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Δέκα και πλέον χρόνια μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ελληνικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων Pandora and Plato The Strawberry Birds (13 επεισόδια Χ 26 λεπτά), μια ακόμα μεγάλη ελληνική παραγωγή animation (26 λεπτών) γίνεται πραγματικότητα μεταφέροντας στις μικρές οθόνες μια από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες του ποιητή παραμυθιών, του Ευγένιου Τριβιζά (το βιβλίο με τον ίδιο τίτλο κυκλοφόρησε το 2003 από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»). 
Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι είναι η πρώτη ημίωρη ελληνική ταινία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης. Προβλήθηκε το απόγευμα των Χριστουγέννων του 2007 από την ΝΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...