Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Εικονική ξενάγηση στην Αγία Σοφία από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Το Σάββατο που μας πέρασε είχαμε την τύχη και την μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουμε με την κόρη μου την εικονική ξενάγηση στην Αγία Σοφία από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ελληνικό Κόσμο.
agia-sofia-650
Ήταν ένα μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης ενός μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς, σύμβολο πνευματικό και πολιτικό της βυζαντινής αυτοκρατορίας.Πραγματικά αξίζει να πάτε με τα παιδιά σας. Οι εντυπώσεις μας ήταν οι καλύτερες.Ένα μνημείο-σύμβολο της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας. Μία υπερσύγχρονη Θόλος Εικονικής Πραγματικότητας. Ενδελεχής επιστημονική έρευνα ετών από τα στελέχη και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν το σκηνικό της νέας διαδραστικής παραγωγής «Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας», που αποτελεί μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και δημιουργήθηκε ειδικά για το θέατρο εικονικής πραγματικότητας «Θόλος» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μία μαγευτική ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους, στην οποία οι επισκέπτες δεν είναι απλοί παρατηρητές, αλλά συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια και περιηγήσεις.
Αναπαρίσταται, με πλήρη λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου.
Παράλληλα, η νέα διαδραστική παραγωγή δίνει την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί τον εμβληματικό αυτό χώρο και να τον παρατηρήσει όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του. Περισσότερες πληροφορίες εδώ και για τις ημερομηνίες των παραστάσεων εδώ. Μην χάσετε την ευκαιρία να πάτε με τα παιδιά σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...