Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η πιο όμορφη ανοιχτή βιβλιοθήκη που έχετε δει βρίσκεται στην πανέμορφη Κίμωλο!


«Τα βιβλία είναι το κληροδότημα που ένας μεγαλοφυής αφήνει στην ανθρωπότητα και το οποίο παραδίδεται από γενιά σε γενιά» έχει γράψει ο Τόμας Έντισον…Με βάση αυτά τα λόγια, η Εθελοντική Ομάδα της Κιμώλου σε συνεργασία με τον Δήμο Κιμώλου έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια δημιουργίας των πιο όμορφων ανοιχτών βιβλιοθηκών που έχετε δει ποτέ. 
Γιατί τι πιο όμορφο, από βιβλία που συνδυάζονται με τα κυκλαδίτικα σοκάκια και τα χρώματα του υπεροχου αυτού νησιού;
Η αρχή έγινε με την πρώτη ανοιχτή βιβλιοθήκη του νησιού, η οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακή.Οι ίδιοι οι Κιμωλιστές γράφουν στο blog τους:
«Σ’αυτήν την προσπάθεια και την ιδέα της Εθελοντικής Ομάδα Κιμώλου, κοντά μας είχαμε και έχουμε το Δήμο Κιμώλου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το δημοτικό συμβούλιο που το ενέγκρινε και στάθηκε αρωγός σ’αυτή τη σκέψη και επιθυμία μας. Είμαστε βέβαιοι πως όλοι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε και να προσφέρουμε για το νησί μας.
Για την Κίμωλο της καρδιάς μας!»Τα βιβλία είναι δωρεά τόσο των κατοίκων του νησιού, όσο και συλλόγων όπως ο «Υπαίθριος Ζωή Αθηνών», και ο ορειβατικός σύλλογος Ε.Π.Ο.Σ Φυλής. Και φυσικά η προσπάθεια συνεχίζεται με νέες βιβλιοθήκες σε άλλα μέρη του νησιού και κάθε προσφορά βιβλίου είναι καλοδεχούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...