Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Kόσμο 23-26 Ιουνίου 2016 | Ανοιχτές εκδηλώσεις για όλους

Από σήμερα 23 έως 26 Ιούνιου του 2016, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποκτά ζωή μέσα από ένα πρωτοποριακό πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο και μετατρέπεται σε έναν χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους φιλοξενώντας καλλιτέχνες και προγράμματα από όλον τον κόσμο. 
Tο ΚΠΙΣΝ ‘έρχεται στον κόσμο’ και παρουσιάζεται στο σύνολό του, καθώς το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του. 
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 23 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Για να δείτε τις παραπάνω εκδηλώσεις σε ζωντανή μετάδοση, πατήστε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις, πατήστε εδώ . Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε εδώ. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος φέρει την υπογραφή της Limor Tomer, Γενικής Διευθύντριας Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, ενώ η διεθνούς φήμης, πολυσχιδής καλλιτέχνης Laurie Anderson, είναι προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του προγράμματος. 

Επιπλέον, ο Robert Storr, Πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale, και οι επιμελήτριες Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaolo θα επιμεληθούν και φέτος το εικαστικό πρόγραμμα του τετραημέρου, που θα περιλαμβάνει προβολές video-art.
Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ξεναγήσεις, συναυλίες, εγκαταστάσεις τέχνης και performances, και ένα παράλληλο πλούσιο εκπαιδευτικό και αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά και οικογένειες, συμπεριλαμβανομένου του βραδινού αγώνα δρόμου SNF Run-Τρέχοντας προς το Μέλλον. Μέσα από το πολυδιάστατο αυτό πρόγραμμα για τέσσερις ημέρες και νύχτες το ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό, κοινό τόπο εξερεύνησης και πειραματισμού, όπου δημιουργοί και επισκέπτες, επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με όχημα τις τέχνες, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ποικίλες τοποθεσίες του έργου, καθώς το ΚΠΙΣΝ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης μεταξύ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών διεθνούς φήμης -κάποιοι από τους οποίους θα παρουσιάσουν το έργο τους για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό- και των δημιουργικών μεταξύ τους συνεργασιών. 
Η παιδική γωνιά
    <span class='credits'> Credits:
    Γιώργης Γερόλυμπος
    </span>
Μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις είναι οι εξής:
Η Laurie Anderson, η πρωτοποριακή καλλιτέχνης και μουσικός θα παρουσιάσει μια βιωματική performance στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ.
Ο ανατρεπτικός Σύρος μουσικός, Omar Souleyman, θα δώσει μια συναυλία με ήχους συριακής folk μουσικής, εμπλουτισμένης με στοιχεία pop και punk.
Ο Αμερικανο-Ιρακινός μουσικός Amir ElSaffar, μαζί με το συγκρότημα Two Rivers Ensemble, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό «ιδίωμα» της Jazz, φιλτραρισμένο μέσα από τις μελωδίες της παραδοσιακής μουσικής του Ιράκ.
Οι Xylouris White, ο θρυλικός Κρητικός μουσικός Γιώργος Ξυλούρης και ο Αυστραλός Jim White, θα συνθέσουν μελωδίες από έναν φανταστικό κόσμο που δεν υπακούει σε καμιά μουσική νόρμα.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με μία μοναδική συναυλία, ενώ μια σειρά μουσικών happenings σχεδιάζονται σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, μεταξύ των οποίων κορυφαία ονόματα της Ελληνικής τζαζ σκηνής θα παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες μουσικές προσεγγίσεις τους. 
Επίσης, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό το “Water Passion, after St.Matthew” ένα πρωτότυπο σύγχρονο κλασσικό έργο του διεθνούς φήμης Κινέζου συνθέτη Tan Dun.
Οι φετινές εκδηλώσεις έρχονται σε συνέχεια του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Ιούνιο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος –το οποίο υποδέχτηκε περίπου 40.000 επισκέπτες- και σηματοδοτούν μια μεγάλη γιορτή για τη δημιουργία ενός σημαντικού έργου για τη χώρα μας, φιλοδοξώντας παράλληλα να μεταδώσουν το μήνυμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να προσκαλέσουν το κοινό όλων των ηλικιών να γνωρίσει την πολυμορφικότητα και τον οικουμενικό χαρακτήρα του έργου. 
Η θεματική ενότητα του Εργοταξίου.
    <span class='credits'> Credits:
    Γιώργης Γερόλυμπος 
    </span>
Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, και πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...