Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ακολουθώντας τα ίχνη ποιητών και πεζογράφων που έζησαν για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα και δημιούργησαν στην καρδιά της Αθήνας

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν Λογοτεχνικό Περίπατο στην Πλάκα στα ίχνη ποιητών και πεζογράφων που έζησαν για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα και δημιούργησαν στην καρδιά της Αθήνας, αποτυπώνοντας στιγμές της ιστορίας της και μεταφέροντάς μας εικόνες από πολλές και διαφορετικές εποχές.
Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την οδό Τριπόδων -έναν δρόμο με ιστορία 25 αιώνων- που τον αναφέρει ο Παυσανίας, στο «Ελλάδος Περιήγησις»: «Έστι δε οδός από του πρυτανείου καλουμένη Τρίποδες∙ αφ’ ου καλούσι το χωρίον, ναοί όσον ες τούτο μεγάλοι και σφισιν εφεστήκασι τρίποδες, χαλκοί»
Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τα χνάρια ποιητών, όπως ο Λόρδος Βύρωνας, που έζησε για αρκετούς μήνες στην περιοχή και δημιούργησε μερικά από τα γνωστότερα έργα του, μαθαίνοντας πως ο ρομαντισμός επηρέασε τη στάση πολλών καλλιτεχνών της εποχης του.
Θα περπατήσουν ως τα σπίτια όπου έζησαν ο Δροσίνης, ο Σεφέρης, ο Παλαμάς, ο Ραγκαβής… Θα δουν όμως και πως αποτυπώθηκε η εικόνα της πόλης στη λογοτεχνία.
Μόλις βραδιάσει θα επιστρέψουν στο Μουσείο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση «Σχολικά αποτυπωματα στο έργο της Ζωρζ Σαρή» και να δουν αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες.
Οδηγός σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.
Stoforos 5
Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10€ (5€ για παιδιά) και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο την είσοδο στο Μουσείο
Related image
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20% Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Πλη­ρο­φο­ρίες:
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
210 3250341/ info@ekedisy.gr
Σελίδα στο facebook facebook.com/MouseioSxolikisZoisEkpaideysis
Image result for Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευση
Related image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...