Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Καλοκαίρι και διάβασμα παιδικών βιβλίων.


Το καλοκαίρι διαβάσαμε πολλά βιβλία, το ένα καλύτερο από το άλλο. ξεκινάμε λοιπόν να σας τα παρουσιάσουμε. Αξίζει να τα διαβάσουν τα παιδιά σας. Είναι καταπληκτικά! 
Σιλουανή του Θοδωρή Παπαϊωάννου από τις εκδόσεις Ίκαρος. Το βιβλίο θα βρείτε εδώ. Ο βραβευμένος συγγραφέας των παραμυθιών «Ανάποδα» (Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» - Κύκλος του Ελληνικού παιδικού βιβλίου, 2015) και «Απέναντι» (Ειδικό βραβείο βιβλιοπωλείων Public, 2016), μας παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, δημιουργώντας το πιο ανατρεπτικό νεανικό βιβλίο διακοπών!
Illustratedladies:  Natalie In the Wild (book boat) I love this.
Η ιδέα να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα βουνό δεν αρέσει καθόλου ούτε στον Κωστή ούτε στη Διαμαντία. Βαρετό! 
Όμως ο μπλε καταρράκτης, η σπηλιά που αναπνέει, το χρυσάφι στις ρίζες της αρχαίας βελανιδιάς, ο στοιχειωμένος νερόμυλος τους περιμένουν… Και η Σιλουανή θα τους δείξει τα μονοπάτια, μετατρέποντας την κάθε μέρα σε μια καινούρια περιπέτεια.
cats and the library tree
Η Σιλουανή είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα για παιδιά και εφήβους. Όλα ξεκίνησαν από ένα γράμμα που μου έδωσε η ­μαθήτριά μου Σιλουανή την τελευταία της μέρα στο δημοτικό. «Αυτό, κύριε, είναι για σας», μου είπε κοιτώντας με ίσια στα μάτια. Δεν ξέρω πόσες φορές το διάβασα. Και έπειτα άρχισα να τριγυρνώ στα βουνά γύρω από την Έδεσσα και την Παναγίτσα, ψάχνοντας για απαντήσεις σ’ αυτές τις υπέροχες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά όποτε αποτυπώνουν τις σκέψεις τους στο χαρτί. 
Books on the beach ... "Love reading at the beach. All the noise of children, the wind and the waves just make it perfect!"
Έτσι γεννήθηκε η ιστορία της Σιλουανής και των «παιδιών του βουνού», που μπορεί να είναι ήρωες φανταστικοί, αλλά ζουν σε μέρη πέρα για πέρα αληθινά. – Θ.Π.
Ένα κίτρινο φύλλο των 
Μιχάλη Μουλάκη, Φίλιππο Φωτιάδη Το βιβλίο θα βρείτε από τις εκδόσεις Ίκαρος εδώ. Ένα κίτρινο φύλλο είναι η μικρή ιστορία της πτώσης ενός φθινοπωρινού φύλλου από το κλαδί του στο έδαφος. Στη διάρκεια αυτού του σύντομου ταξιδιού το φύλλο συναντά ένα σπουργίτι, ένα μυρμήγκι, βλέπει τον κορμό του δέντρου που το στήριζε όλη του τη ζωή και αντικρίζει για πρώτη φορά την κουφάλα του δέντρου. Στο τέλος πέφτοντας στο χώμα συναντάει τα άλλα πεσμένα φύλλα και μαζί αναρωτιούνται για το τι θα ακολουθήσει.
Birds Books & Readers Editor: Blue Lantern Publishing Friendship Girlhood Illustrator: Molly Benatar Imprint: Laughing Elephant Treehouses'
Οι συναντήσεις του φύλλου, στο σύντομο ταξίδι του, αναδεικνύουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις της ζωής. Το Ένα κίτρινο φύλλο θα γοητεύσει και θα καταπλήξει τους μικρούς του αναγνώστες, φέρνοντάς τους σε μία πρώτη επαφή με ιδέες όπως η ζωή και η αναγέννηση, η αντίληψη της πραγματικότητας, και η ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις που συνυπάρχουν στον κόσμο.
Ένα υπέροχο παραμύθι, με ιδιαίτερη εικονογράφηση, που θα αφήσει στα παιδιά ένα όμορφο και αισιόδοξο συναίσθημα.
Το κουτί του Σιλάν των 
Άλκηστη Χαλικιά, Ντανιέλα Σταματιάδη Το βιβλίο θα βρείτε από τις εκδόσεις Ίκαρος εδώ.Ο Σιλάν έχει φτάσει στην καινούργια πατρίδα. Κάθε πρωί, φεύγει από την δομή φιλοξενίας και πηγαίνει στο σχολείο έχοντας μαζί του το κουτί του. Περνάει πολύ ωραία εκεί: παίζει με τα άλλα παιδιά, ζωγραφίζει, μαθαίνει μουσική, αλλά δεν αποκαλύπτει στους συμμαθητές του – όσο κι αν εκείνοι επιμένουν – τι έχει μέσα στο κουτί του.
A pile o' books
Όταν στο τέλος της ιστορίας, το περιεχόμενό του αποκαλύπτεται, οι φίλοι του Σιλάν, αλλά και οι αναγνώστες του βιβλίου θα νιώσουν μεγάλη συγκίνηση και θα πάρουν μεγάλη χαρά.
Ένα βιβλίο, από δύο βραβευμένες δημιουργούς- που προσεγγίζει ένα από τα πιο καίρια ζητήματα των ημερών μας, με μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα, αφήνοντας μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας.
Image result for "Ο Μύθος του Θησέα" Δάγλας Αριστείδης
"Ο Μύθος του Θησέα" του Δάγλα Αριστείδη από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το βιβλίο θα βρείτε εδώ. Ο Θησέας διέσχιζε τον χρόνο και τον χώρο µε ικανότητα µοναδική.Πολλοί ήταν αυτοί που τον είδαν δίπλα στον Μιλτιάδη να κατατροπώνει τους Πέρσες στον Μαραθώνα.
Κάποιοι άλλοι τον είδαν µεταξύ των θεών του Ολύµπου κι άλλοι πάλι µαρτυρούν πως ο σπουδαίος τούτος ήρωας ήταν πάντοτε παρών όταν οι Έλληνες τον είχαν ανάγκη. Έκανε κι άλλα, πολλά κατορθώµατα σε χώρες που κανείς δεν είχε ξαναδεί, πέρα από τα όρια του κόσµου των ανθρώπων.
Έτσι πέρασε στην αιωνιότητα ως αθάνατος. 
Καταπληκτικά βιβλία! Διαβάστε τα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...