Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Φθηνότερη κηδεία με παπά ρομπότ στην Ιαπωνία

Το ρομπότ Peper
Είχαμε ρομπότ υπηρέτες, ρομπότ πυροτεχνουργούς. Τώρα οι Ιάπωνες κατασκεύσαν και ρομπότ-ιερέα. Ο Peper, το ρομπότ της εταιρείας SoftBank του ομίλου Nissei Eco Co., στο εξής θα πραγματοποιεί και βουδιστικές κηδείες και όσοι επιθυμούν θα μπορούν να το νοικιάζουν.
Πράγμα που σημαίνει ότι θα ψέλνει θρησκευτικούς ύμνους ενώ θα χτυπάει ένα τύμπανο.
Ρομπότ μπορεί να πραγματοποιήσει βουδιστικές κηδείες
Το ρομπότ-ιερέας παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη σε έκθεση για προϊόντα και υπηρεσίες τελετών όπως κηδείες, μνημόσυνα κ.λπ. στο Τόκιο.
Το ρομπότ Peper εισήχθη στην αγορά το 2014.

Στην Ιαπωνία, που ο πληθυσμός γερνάει διαρκώς και βαίνει μειούμενος, οι βουδιστές ιερείς λαμβάνουν όλο και μικρότερους μισθούς από τις κοινότητές τους, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να αναζητούν και δεύτερη δουλειά ή να εγκαταλείπουν τα θρησκευτικά καθήκοντα για να μπορούν να επιβιώνουν.
Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος για προπληρωμένες κηδείες
Σύμφωνα με τον σύμβουλο της εταιρείας Nissei Eco Co. το ενοικιαζόμενο ρομπότ ιερέας έρχεται να καλύψει το κενό της απουσίας ιερέα. Αντί του ποσού 450 δολαρίων (50.000 γεν), μπορούν να τελέσουν μια κηδεία, πράγμα που θα τους έρθει και φθηνότερα, διότι η κηδεία με κανονικό ιερέα κοστίζει 2.200 δολάρια (ή 240.000 γεν).Ε, αν η φωνή που ψάλλει τους ύμνους είναι λίγο μηχανική, δεν πειράζει...
Άλλωστε, όπως είπε και ο βουδιστής ιερέας Τετσούγκι Ματσούο, που παρακολούθησε την παρουσίαση, η ουσία της θρησκείας βρίσκεται στην καρδιά. 
Εγώ πάλι νομίζω πώς πιο απάνθρωπο από να σε θάβει ένα ρομπότ νομίζω λίγα άλλα πράγματα ακόμα, μπορεί να είναι....όπως το να είσαι εγκεφαλικά νεκρός και οι δικοί σου να μην μπορούν να πάρουν την απόφαση να χαρίσουν τα όργανά σου. Στον άλλο κόσμο, άλλωστε, δεν μετράει αν έχεις πάρει μαζί σου όλα σου τα όργανα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...