Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ «ΣΧΕΔΙΑ»! Με μουσική, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους


Image result for ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ «ΣΧΕΔΙΑ»! Με μουσική, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους
Η καθιερωμένη πλέον συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Φέτος το πρόγραμμα δεν θα έχει μόνο μουσική, χορό και τραγούδια. Θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, παιχνίδια και άλλες καλλιτεχνικές (και αθλητικές) δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους έχουν ενταχθεί στο ιδιαιτέρως συμμετοχικό πρόγραμμα.
Image result for τεχνοπολις
Όσον αφορά το μουσικό μέρος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo, οι Μέλισσες, ο Μανώλης Φάμελλος και η Μαριέττα Φαφούτη θα ενώσουν τις φωνές τους με τους φίλους του ελληνικού περιοδικού δρόμου σε μια συναυλία και κινητοποίηση μαζί για μια δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς φτώχεια, ακόμη και χωρίς «σχεδία».
Image result for τεχνοπολις
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς το απόγευμα (στις 18:00), δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, να γνωριστούν με τους ανθρώπους της «σχεδίας» και να συνδεθούν, πάντα μέσα από το παιχνίδι, με τον άλλο άνθρωπο, με τη χαρά της αλληλεγγύης.
Image result for μουσειο σχολικής ζωής
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) θα παρουσιάσει μια παιδική δράση, η οποία θα ξεκινήσει με την αφήγηση της προσωπικής ιστορίας ενός πωλητή του περιοδικού δρόμου «σχεδία».
Image result for «mind the fact»
To «mind the fact» θα παρουσιάσει μία performance/δείπνο με οικοδεσπότες άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή σε συνθήκες αστεγίας. Οι οικοδεσπότες είναι όλοι πωλητές της «σχεδίας». Κατά τη διάρκειά της, οικοδεσπότες και «μουσαφιραίοι» θα κουβεντιάσουν σαν φίλοι από τα παλιά, θα μοιραστούν ιστορίες και θα γνωριστούν καλύτερα.
Image result for πετάνκ
Η ομάδα πετάνκ της «σχεδίας» θα είναι εκεί για να παίξει και να μοιραστεί τα μυστικά του υπέροχου, απλού αυτού παιχνιδιού με κάθε ενδιαφερόμενο.
Image result for τεχνοπολις
Σημεία προπώλησης
Καταστήματα: Seven Spots, Media Markt, Reload Stores, Ευριπίδης Βιβλιοπωλείο, Τεχνόπολη
Τηλεφωνικά: 11876
Ηλεκτρονικά μέσω viva.gr
"Εμείς θα είμαστε εκεί... γιατί το να ζεις στον δρόμο, είναι πολύ σκληρό, ίσως, όμως, να μην είναι το πιο σκληρό πράγμα στον κόσμο, ίσως να είναι και μια αναγκαστική και σίγουρα η πιο  δύσκολη, επιλογή επιβίωσης, το πιο σκληρό είναι αυτό που σου έκαναν για να βγεις εκεί...Αλλά ο δρόμος έχει πάντα μια σχεδία και εσύ επιλέγεις αν θα ανέβεις πάνω της να ταξιδέψεις...στην ζωή όπως σου πρέπει και αξίζει..." 

Αφιερωμένο σε όσους μας αγάπησαν αληθινά και μας έμαθαν να βλέπουμε μόνο με τα μάτια της καρδιά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...