Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

”THERE IS A LIGHT THAT NEVER GOES OUT” ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ Η ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού Προσθήκη στην ατζέντα μου 10 Ιανουαρίου - 02 Φεβρουαρίου 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού
H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει, από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, την ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού “There is a light that never goes out”. Πρόκειται για μια σειρά από επιγραφές neon και δύο γλυπτά.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού
Η δουλειά της εξερευνά τη σχέση αντικειμένων, μνήμης και ταυτότητας. Η πρακτική της βασίζεται στην διαστρέβλωση καθημερινών αντικειμένων, υλικών και φόρμας με σκοπό τη δημιουργία νέων διαλόγων μεταξύ αυτών και του θεατή.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού
Τα neon που παρουσιάζονται προέρχονται από τη σειρά “Few things we left unsaid”, μια ιδέα που προέκυψε κατά τη διάρκεια του residency της Φαφαλιού στο Los Angeles. Τοποθετούμενα στον χώρο, τα neon απεικονίζουν περιορισμούς και όρια, καθώς αναφέρονται στους συναισθηματικούς περιορισμούς και στη δυσκολία να εκφράσει κανείς τα αισθήματά του.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού
Στη σειρά γλυπτών “bound” και “fold”, η καλλιτέχνης χειρίζεται δύσκαμπτα υλικά σε μια προσπάθεια αλλοίωσης της ταυτότητάς τους, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο εύπλαστα και εύθραυστα, όπως ακριβώς και οι μνήμες.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού
Αποτέλεσμα εικόνας για Η ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: 
Η Άννα Φαφαλιού (γεννημένη το 1987) είναι conceptual artist που δραστηριοποιείται μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες. Το 2011 αφού ολοκλήρωσε το ΒΑ από την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνέχισε σε Masters πάνω στο Film and Visual Arts στο University of London. Ακολούθησε διδακτορική έρευνα πάνω στην Performance Art στο Laban Conservatoire of Music & Dance στο Λονδίνο. Δίδαξε ως λέκτορας ως visiting artist σε Πανεπιστήμια στο NYU και στο King’s College.
Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί ανά τον κόσμο σε ινστιτούτα, γκαλερί και φεστιβάλ. Επιλεγμένες εκθέσεις: “Sleep” στην Bangkok Art & Culture Centre (2016), “Concrete Matters” group show στο Whitechapel Gallery / Cass (2016), London, New York Frieze (2016), Art Miami (2016), “Maps” group show στο Scene Art (2015), London. 
Λόγω του ενδιαφέροντος της γύρω από την έννοια της πολιτιστικής μνήμης, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα artist’s residencies σε Αμερική, Ασία και Ευρώπη. Το 2017 παρουσίασε την πρώτη της σόλο έκθεση στην De Re Gallery του Λος Άντζελες και στην Twelve Twelve Gallery της Χάγης.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2019
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00
Τετ. 11.00-15.00 & Σάβ. 11.00 –14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...