Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Οι άγνωστες σημειώσεις του Αϊνστάιν στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ

Image result for Οι άγνωστες σημειώσεις του Αϊνστάιν στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ
ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
110 κομμάτια πολλά από τα οποία βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας
Συνήθειες, απόψεις και ιδέες του Αϊνστάιν, του επιστήμονα που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο θεωρούμε σήμερα την επιστήμη, καθώς ανέπτυξε την περίφημη θεωρία της σχετικότητας παρέλαβε ως δωρεά το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ. Ογδόντα χιλιάδες κομμάτια αριθμεί το αρχείο αυτό, το οποίο βρισκόταν σε ένα Ίδρυμα στο Σικάγο και ανήκε πριν σε έναν ιδιώτη συλλέκτη στη Βόρεια Καρολίνα. Το Πανεπιστήμιο έδωσε στη δημοσιότητα ένα μέρος της συλλογής αποτελούμενο από 110 κομμάτια πολλά από τα οποία βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
Image result for Οι άγνωστες σημειώσεις του Αϊνστάιν στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ
Σε αυτά περιλαμβάνονται χειρόγραφες μαθηματικές σημειώσεις, οι περισσότερες από το 1944 έως το 1948, καθώς και ένα παράρτημα, το οποίο είχε θεωρηθεί χαμένο, σε μια εργασία για τη θεωρία των ενοποιημένων πεδίων, την οποία ο γεννημένος στη Γερμανία φυσικός παρουσίασε στην Πρωσική Ακαδημία Επιστημών το 1930.
«Τα έγγραφα αυτά δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόταν ο Αϊνστάιν, τον τρόπο με τον οποίο δούλευε ο Αϊνστάιν. Τα περισσότερα από αυτά, με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα, είναι μαθηματικοί υπολογισμοί με πολύ λίγο κείμενο», δήλωσε ο καθηγητής Χάνοχ Γκουτφρόιντ, ακαδημαϊκός σύμβουλος των αρχείων. Σημειώσεις και ιδέες και πράγματα που σημείωνε βιαστικά βρίσκονται ανάμεσα σε αυτό το σπάνιο υλικό.

Ο Αϊνστάιν, ο οποίος είχε κερδίσει το 1921 το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής, εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού αποκήρυξε τη γερμανική υπηκοότητα μετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία, κληροδότησε τα επιστημονικά και τα προσωπικά του γραπτά στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο.\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...