Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Δέκα αποφθέγματα διάσημων χορευτών για την αξία της τέχνης του χορού

 

Τα λόγια διάσημων χορευτών, οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του χορού, αποτελούν πολλές το κίνητρο που μας κάνει να θέλουμε ακόμα περισσότερο να ασχοληθούμε με το χορό. Πέρα από την αγάπη την τέχνη του χορού και την εντατική προπόνηση, οι συμβουλές μεγάλων καλλιτεχνών δίνουν στους νεότερους χορευτές έμπνευση και μεγαλύτερη θέληση να γίνουν καλύτεροι.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ορισμένα αποφθέγματα κορυφαίων χορευτών για τη σημασία της τέχνης του χορού και την αξία της ενασχόλησης με αυτή.

Μάρθα Γκράχαμ (Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος)

"Υπάρχει μια ζωτικότητα, μια δύναμη ζωής, μια ενέργεια, μια επιτάχυνση, που μεταφράζεται μέσα από σας σε δράση και επειδή υπάρχει μόνο ένας από σας ανά πάσα στιγμή, αυτή η έκφραση είναι μοναδική".

Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ (Ρωσοαμερικάνος χορευτής, χορογράφος και ηθοποιός)

"Απορρίπτω πραγματικά αυτή τη σύγκριση που λέει: "Ω, αυτός είναι καλύτερος. Αυτός είναι ο επόμενος καλύτερος. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο".

Αλβιν Εϊλι (διάσημος χορευτής και χορογράφος που ίδρυσε το Alvin Ailey American Dance Theater)

"Η δημιουργική διαδικασία δεν ελέγχεται από ένα διακόπτη που μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε, είναι μαζί σας όλη την ώρα".

Φρεντ Ασταίρ (βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός χορευτής, χορογράφος, τραγουδιστής και ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου)

"Κάνε το μέγιστο, κάνε το σωστά και κάνε το με στυλ".

Μία Μάικλς (Αμερικανίδα χορογράφος)

"Αν χορεύεις με την καρδιά σου, το σώμα σου θα ακολουθήσει".

Άγκνες ντε Μίλι (Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος)

"Για να χορέψετε πρέπει να ξεπεράσετε τον εαυτό σας. Να γίνετε μεγαλύτεροι, πιο όμορφοι, πιο ισχυροί. Αυτή είναι η δύναμη, είναι η δόξα στη γη και είναι δική σας για να την πάρετε".

Στέισι Τούκι (χορεύτρια και χορογράφος από τον Καναδά)

"Μην αφήνετε το φόβο να σας κρατά πίσω. Το να είστε φοβισμένοι είναι ένα κομμάτι της ζωής. Αν πιστεύετε στο ταλέντο σας, θα ανακαλύψετε ότι είστε το μόνο άτομο που είναι μαζί σας".

Τουίλα Θαρπ (Αμερικανίδα χορεύτρια, χορογράφος και συγγραφέας)

"Η τέχνη είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις χωρίς να φύγεις από το σπίτι".

Μάρθα Νίκολς (διάσημη ηθοποιός και χορεύτρια που συμμετείχε σε ταινίες όπως το La La Land κ.α.)

"Η υπομονή δεν είναι συνώνυμο της αναμονής. Απαιτεί δουλειά, πίστη και αντοχή. Δουλειά για κάτι που θέλεις. Αν δεν το έχεις ακόμα, πρέπει να να κάνεις περισσότερη δουλειά".

Τζούντιθ Τζέιμισον (Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος)

"Εάν κοιτάξετε ένα χορευτή στη σιωπή, το σώμα του/της θα είναι η μουσική. Αν ενεργοποιήσετε τη μουσική, αυτό το σώμα θα γίνει προέκταση της μουσικής που ακούτε".

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...