Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Πρωϊνό: Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!



Σας αρέσει αυτό το πρωινό; Είναι πανεύκολο να το φτιάξετε για τα παιδιά σας!

Υλικά:
ψωμάκι του τοστ
αυγό
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι 

Για τέλεια τηγανητά αυγά σε σχήμα καρδιάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο κουζίνας που θα βρείτε στο babyglitter.gr εδώ. 
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και – κατ’ επέκταση – και από το πρωινό. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας.
"Αυγά Σκραμπλ (Scrambled eggs) 
Περιγραφή συνταγής πιπέρι Το πιπέρι είναι ένα παράγωγο των καρπών του Πίπερ νίγκρουμ (Piper nigrum). Kι αφού μάθαμε να τηγανίζουμε αβγά, τώρα μπορούμε και να τα διαλύσουμε! Παραδοσιακή αγγλική συνταγή για ένα δυνατό ξεκίνημα της μέρας! Συστατικά συνταγής * 4 αυγά * 2 κ.τ.σ. γάλα πλήρες * 2 κ.τ.σ. μαργαρίνη * 2 φέτες ψωμί του τόστ φρυγανισμένο * αλάτι * πιπέρι 

Oδηγίες συνταγής Ρίχνουμε το γάλα και τη μαργαρίνη σε ένα τηγανάκι. Όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε τα αυγά, τα σπάμε αμέσως και με μικρές κινήσεις αναδεύουμε συνεχώς για να γίνουν ένα με το γάλα και να έχουμε αφράτες μπουκίτσες αυγού. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και όταν το γάλα απορροφηθεί βγάζουμε τα αυγά με μια σπάτουλα και τα σερβίρουμε στο φρυγανισμένο ψωμί. Διάρκεια : 10’ 

Πεντανόστιμο, πανεύκολο κέικ 
Συστατικά συνταγής λεμόνι * 200 γρ. μαργαρίνη * 2 φλιτζάνια ζάχαρη * 4 αυγά * 1 φλιτζάνι γάλα * 3 φλιτζάνια αλεύρι + 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 3 κούπες φαρίνα * ξύσμα από ένα λεμόνι * 2 βανίλιες Οδηγίες συνταγής Χτυπάμε τη μαργαρίνη, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί. Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά και ύστερα το γάλα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα και τις βανίλιες. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά.

Μαρμελάδα Φράουλα 
Περιγραφή συνταγής
Απλά υπέροχη! 
Συστατικά συνταγής

  • 1 κιλό φράουλες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. πηκτίνη μήλου σε σκόνη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες συνταγής
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2-3 κ.σ. ζάχαρη με την πηκτίνη.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή θερμοκρασία για περίπου 5΄, χωρίς να ανακατέψουμε. Ρίχνουμε τις φράουλες και βράζουμε για 5΄ από τη στιγμή που θα αρχίσει το βράσιμο, σε μέτρια θερμοκρασία. Προσοχή, φουσκώνει εύκολα και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί.
Τέλος, προσθέτουμε το περιεχόμενο από το μπολ με την πηκτίνη και τη ζάχαρη και βράζουμε για 3΄ ακριβώς. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τον αφρό που έχει σηματιστεί στην επιφάνεια και ανακατεύουμε 2-3 φορές απαλά για να πάνε τα κομματάκια της φράουλας παντού και να πιάσει κρούστα. Όταν πέσει αρκετά η θερμοκρασία βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα".
 Πηγή:lovecooking.gr

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...