Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Παιχνίδια με αριθμούς για παιδάκια προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας!


από
 Ένας εξαιρετικός τρόπος να μάθουμε το παιδί μας τους αριθμούς είναι παίζοντας! Μπορούμε να σχηματίσουμε μπουκαλάκια και να ζητήσουμε από το παιδί μας, που υποτίθεται ράβει τα ρούχα του βασιλιά, να τα γεμίσει με έναν συγκεκριμένο αριθμό από κουμπιά, για να φτιάξει την στολή του!
από
Ένα ακόμα, παιχνίδι που θα του αρέσει πολύ, είναι, να σχηματίσουμε ένα ανθρωπάκι με αριθμούς και να του δώσουμε ένα μαρκαδόρο για να σημειώνει τον αριθμό που φέραμε στο ζάρι. 
Μια άλλη ιδέα είναι να δώσουμε στο παιδί μας ένα σακουλάκι με  χάντρες και να του ζητήσουμε να παίρνει τόσες όσες είναι ο αριθμός πάνω στην κάρτα που του δείχνουμε! 
 
 Ένα παιχνίδι για να μάθουμε το παιδί μας τα ζευγαράκια που κάνουν έναν αριθμό, π.χ.5+1=6 αλλά και 4+2=6 και μου αρέσει πολύ, είναι, να φτιάξουμε μικρές αραχνούλες και να ζητήσουμε από το παιδί μας να της δώσει δημητριακά! 
 Θα μπορούσατε ακόμα, να ζητήσετε από το παιδί σας να γεμίσει με τόσες χάντρες το σημαιάκι, όσες ο αριθμός πάνω του! Απλό! Διασκεδαστικό!
Και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τις πέτρες που μαζέψατε στην παραλία για να  κάνετε πράξεις! Τελικά, το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο των αριθμών!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

4 σχόλια:

  1. Το ανθρωπάκι με τους αριθμούς είναι φανταστικό!

    Εύη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τα παίξω με τους γιους μου, σήμερα! Σ' ευχαριστούμε Ζέφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό, Ζέφη!!!Κοίτα να μην ξέρω αυτά τα κολπάκια την προηγούμενη σχολική χρονιά που είχα την Α Δημ.στο σχολείο....Δεν πειράζει, όμως, το κρατάω στο αρχείο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητηρια για ολα!Ειστε φανταστικη σε ολες τις δημιουργιες σας!Σας ευχαριστουμε παρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...