Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Μπαμπάς και κόρη φτιάχνουν καραμελωμένα μήλα!


Κυριακή μεσημέρι, δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό από το να βλέπεις τον μπαμπά και την κόρη να είναι μαζί και να φτιάχνουν καραμελωμένα μήλα! Μια πολύ απλή κι εύκολη συνταγή!Υλικά:10 μήλα μικρά, 10 ξυλάκια για σουβλάκια, 200 γρ. γλυκόζη, 400γρ. ζάχαρη άσπρη, 200γρ. νερό, γρεναδίνη ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα, τα στεγνώνουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Μετά μπήγουμε το ξυλάκι στη θέση του κοτσανιού. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη και το νερό καθώς και λίγη γρεναδίνη για να πάρει κόκκινο χρώμα το μείγμα. Σε δυνατή φωτιά βράζουμε το μείγμα.Η καραμέλα είναι έτοιμη, όταν παίρνοντας μια κουταλιά από το μείγμα και ρίχνοντάς τη μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό, κρυσταλλώσει (στερεοποιηθεί).
Στο σημείο αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και βουτάμε ένα-ένα τα μήλα μέσα στην καραμέλα με μεγάλη προσοχή.
 Τα γυρνάμε για να καλυφθούν καλά και έπειτα τα τοποθετούμε καρφώνοντας τα ξυλάκια σε άδειες αυγοθήκες με σκοπό να ψυχθούν και να στερεοποιηθούν.Ήταν το σιρόπι γλυκό, κι όσο περίσσεψε αποφάσισαν να το κάνουν γλειφιτζούρια! 
Η ιδέα για τα  μήλα, ήρθε στην κόρη  μου, όταν διάβαζε στο παραμύθι πώς η αγαπημένη της νεράιδα φτιάχνει γλυκά κεράσματα για τους φίλους της, τα ζώα, στο δάσος! 
Κυριακή μεσημέρι, μπαμπάς και κόρη στρώθηκαν στην δουλειά! Η κουζίνα γέμισε χαρές και γέλια! Και το αποτέλεσμα υπέροχο! Στο τέλος, πρόσθεσαν και σταφύλλα για να δέσει το γλυκό!
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο να βλέπεις τον μπαμπά και την κόρη να μαγειρεύουν μαζί! Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας. Πραγματικά με αφήνει άφωνο το τόσο όμορφο αποτέλεσμα όλων των αναρτήσεων σας.

    Καλή συνέχεια με υγεία.

    Ο Θεός να σας ευλογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...