Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Πώς να κάνω το παιδί μου ένα χαρούμενο μπάνιο!



Πολλά παιδάκια,μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα, την ώρα του μπάνιου κλαίνε κι αντί να είναι ώρα χαράς και παιχνιδιού, είναι ώρες γκρίνιας! Και πιστέψτε με οι περισσότερες μαμάδες, ανησυχούν κι αναρωτιούνται τι δεν κάνουν καλά! 
από
Θέλετε να κάνετε το μικρό σας, να λάμπει από χαρά την ώρα του μπάνιου; Νομίζω, πώς όλοι ξέρουμε τι δεν πάει καλά.Αλλά μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει λόγος! Αυτό που θέλει στην πραγματικότητα, το παιδί σας, να σας πει, είναι πώς...χρειάζεται να κάνετε το μπάνιο, κάπως περισσότερο απολαυστικό! 

Πολλά παιδάκια, απλά, φοβούνται το νερό ή το σαπούνι να μην  πέσει στα ματάκια τους! Κι έχουν δίκιο!
Αλλά, εάν το νερό που βγαίνει αλλάζει χρώματα, σαν το ουράνιο τόξο; Μου φαίνεται εξαιρετική ιδέα!
 
Μήπως, τελικά, αυτό το μαγικό νερό που αλλάζει χρώματα θα μπορούσε να κάνει το μπάνιο να έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον;
Φανταστείτε τι θα σκεφτεί το παιδί σας! Κάνω μπάνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου! Κάτσε να δεις θα βγάλω και πολύχρωμα μαλλιά! Ο καλύτερος τρόπος να μην γκρινιάζει το παιδί σας την ώρα του μπάνιου είναι να το κάνετε απολαυστικό και να του χαρίσετε μοναδικές στιγμές παιχνιδιού κι ανακάλυψης!
Πείτε του, πως θα δοκιμάσετε να κάνετε μπάνιο σε μία λίμνη με μαγικά φωτάκια που μέσα τους, ζουν νεράιδες και ξωτικά! Μαγικό να ονειρεύεσαι μαζί με το παιδί σου!
 Ακόμα και τα παπάκια που φωσφορίζουν μπορούν να  δώσουν στο μπανιο, μια νότα χαράς και ανανέωσης γιατί είναι σίγουρα πολύ πιο διαφορετικά, από τα συνηθισμένα! 

Μιλήστε στο παιδί σας για  μία μαγική σαπουνόφουσκα θα σας μεταφέρει με έναν μαγικό τρόπο, στην χώρα της γεωμετρίας και των αριθμών!Εκεί,τα μωράκια κάνουν μπάνιο γελώντας!
Ώρα να κάνετε κι εσείς το μπάνιο σας, παίζοντας  τα μαθηματικά, στα δάχτυλα!
Μια άλλη μέρα, μπορεί η ίδια σαπουνόφουσκα, να σας μεταφέρει σ'ενα αγρόκτημα και να παίξετε με  τα ζωάκια σας, τους μύθους του Αισώπου! 
 
Μπορείτε, ακόμα, να παίξετε πώς είσαστε γοργόνες ή ψαράκια στο βυθό της θάλασσας και κάνετε τις δικές σας μοναδικές ανακαλύψεις!  
Και μ' αυτό το παιχνίδι,  το παιδί σας μπορεί να μάθει ένα σωρό χρήσιμα πράγματα για το πως να κυκλοφορεί με ασφάλεια, στον δρόμο!
   
Μετά απ' όλα αυτά δεν νομίζω να θεωρείτε την ώρα αυτή δύσκολη.Το παιχνίδι μπορεί να κάνει τα πάντα μαγικά! 
Το ξέρετε. Έτσι δεν είναι;

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

3 σχόλια:

  1. Τέλειες ιδέες! Καλημέρα απο τα όμορφα Γιάννενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό με το νερό με τα χρώματα είναι υπέροχο! Ένα ουράνιο τόξο! Θα το κάνουμε. Νίκη Γιώργος, 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχχαχαα μετα απο οοολα αυτα...δε νομιζω να θελουν να βγουν απο υην μπανιερα!!!!!
    Να σαι καλα και να εχεις μια ομορφη εβδομαδα ...
    φιλια κ αγκαλιες απο misirlou k maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...