Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τούρτα - κέικ ουράνιο τόξο!


Έχει το παιδί σας γενέθλια; Πολύ ωραία! Υπάρχουν πολλές συνταγές για ένα τέλειο παιδικό πάρτι! Εμείς, όμως, διαλέξαμε την καλύτερη και την πιο απλή! Ελάτε να δούμε πώς θα του φτιάξετε μία τούρτα- κέικ κέικ ουράνιο τόξο! Θα τραβήξει όλα τα παιδικά βλέμματα και το παιδί σας θα κατενθουσιαστεί!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, για να το φτιάξετε είναι:
  • 4-5 διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλλιες
  • 4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 φλυτζάνι γάλα 
Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει και αφού προσθέσετε τη ζάχαρη, χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ. Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς. 
Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.Χωρίζουμε το μείγμα σε μπωλ και χρωματίζουμε το κάθε μείγμα με κάθε ένα από τα χρώματα που έχουμε επιλέξει. 
Χτυπάμε τα υλικά με το χρωματισμένο μείγμα.Σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ βάζουμε το μείγμα,προσθέτουμε το δεύτερο και το τρίτο χρωματισμένο μείγμα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.Μπορείτε να το καλύψετε με σαντιγί και να το διακοσμήσετε με πολύχρωμα καραμελάκια! 
 
Η ζωή σας σας να' ναι πάντα πολύ γλυκιά και πολύχρωμη!
συνταγή από 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 


2 σχόλια:

  1. Καλημέρααα! Να ξέρεις οτι κάνω προώθηση ΟΛΑ τα μέιλ σου σε φίλες που έχουν παιδιά..Μεταχειρίζομαι χρώματα μα ΌΧΙ σε τόσο εύριος.Μήπως είναι επικίνδυνο για παιδιά;Είναι φανερό οτι θα χρειάζεται περισσότερη ποσότητα για να δώσει τέτοιο χρώμα..Πάντως είναι εντυπωσιακό ..πλησιάζουν και τα γεννέθλια τοπυ εγγονού μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα αχτίδα! Να λάμπεις πάντα από χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...