Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Το καρναβάλι των ζώων! Ένα καρναβάλι φαντασίας για μικρά και μεγάλα παιδιά!


Σε λίγες μέρες έρχονται οι Απόκριες. Τι θα λέγατε να  πετάξουμε παρέα με τα παιδιά μας σ' ένα καρναβάλι φαντασίας διαφορετικό από όλα τα άλλα; Μιλάω για το Καρναβάλι των Ζώων.
Τα ζώα, βλέπετε, έχουν  χαρά μεγάλη γιατί όλα μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν το δικό τους Καρναβάλι! Θα παίξουν, θα γελάσουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν. Μα πάνω απ'' όλα θα χαρούν, θα ταξιδέψουν και θα παίξουν στον ονειρικό κόσμο της μουσικής! 
Καθιστέ αναπαυτικά, πάρτε αγκαλιά το παιδί σας, δυναμώστε την ένταση της μουσικής και πετάμε με τα φτερά, τ' αέρινα, της φαντασίας μας στο μαγικό κόσμο των ζώων! 
Βαθιά, στην απέραντη θάλασσα του ονείρου και της φαντασίας γιορτάζουν το δικό τους μοναδικό καρναβάλι.
Την μουσική αυτή, ίσως, την έχετε ξανακούσει αλλά ίσως δεν ξέρετε από ποιον και γιατί γράφτηκε...Ο Καμίλ Σαιν-Σανς γεννήθηκε το 1835 στο Παρίσι και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους συνθέτες χαίροντας πλατιάς εκτίμησης, τόσο στη Γαλλία όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη. 
Ως μουσικός υπήρξε παιδί θαύμα, αφού ξεκίνησε να γράφει μουσική από την ηλικία των τριών ετών. Στα οκτώ του χρόνια εξέπληττε ήδη το κοινό με τα καταπληκτικά του χαρίσματα στο πιάνο, σε βαθμό που τον παρομοίαζαν συχνά με τον Μότσαρτ.
Ο Σαιν-Σάνς το Φεβρουάριο του 1886 έγραψε μέσα σε λίγες μέρες «Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le carnaval des animaux). Πρόκειται για ένα λαμπερό, πνευματώδες, παράδοξο παιχνίδι, όλο χιούμορ, φαντασία, εφευρετικότητα και φινέτσα.Το έργο γράφτηκε για δύο πιάνα, δύο βιολιά, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, ξυλόφωνο και αρμόνικα. 
Αν και είναι γραμμένο για μικρό σύνολο οργάνων, το έργο είναι υπόδειγμα ευρηματικής ενορχήστρωσης. Το Καρναβάλι των ζώων μετά το θάνατο του συνθέτη έγινε ίσως το πιο δημοφιλές και πολυπαιγμένο έργο του.
Η ηχο-ιστορία Το Καρναβάλι των Ζώων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨυχογιόςΕάν πάλι, θέλετε να ακούσετε την διήγηση του παραμυθιού από τον Παύλο Χαϊκάλη ακολουθήστε μας.  
 
Σηκωθείτε πάρτε αγκαλιά το παιδί σας και χορέψτε μαζί του, το Καρναβάλι των ζώων. To τελευταίο και καλύτερο που έχω είναι ο χορός των φλαμίνγκο! Ταξιδέψτε μαζί μας σ' έναν κόσμο παιχνιδιού που η καλή νεράιδα πασπάλισε με ονειρόσκονη!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...