Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Με την κόρη μου βόλτα στο Αττικό ζωολογικό πάρκο!

Τι λέτε πάμε μια βόλτα με τα παιδιά μας στο αττικό ζωολογικό πάρκο; Η κόρη μου ξετρελάθηκε και θέλει πολύ να ξαναπάμε...
"Το Αττικό ζωολογικό πάρκο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτούν μικροί και μεγάλοι.


Αποτελείται από έναν τεράστιο υπαίθριο χώρο, περίπου 200 στρεμμάτων, ο οποίος περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία ζώων, από όλες τις ηπείρους, είτε μιλάμε για, ερπετά, για πτηνά, για θηλαστικά, κ.α.
Το Αττικό πάρκο που βρίσκεται στα Σπάτα, δέχεται καθημερινά εκατοντάδες κόσμο, ενώ Σαββατοκύριακα και αργίες ξεπερνά τους χιλιάδες, προσφέροντάς τους μια εμπειρία αξέχαστη, καθώς όχι μόνο τους ψυχαγωγεί, αλλά τους δίνει τη δυνατότητα να μάθουν πράγματα για τα κάθε ειδών ζώα που φιλοξενεί.


Πράγματι, έξω από τον περιφραγμένο χώρο του κάθε ζώου, οι επισκέπτες βρίσκουν πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες και το ιστορικό του, στα ειδικά διαμορφωμένα ταμπλό που έχουν στηθεί από τους υπεύθυνους, με σκοπό να καταστήσουν την επίσκεψη αυτή όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητική.


Επειδή το πάρκο είναι αρκετά μεγάλο και κάποια στιγμή πιθανόν να κουραστείτε, οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με τραπέζια και ομπρέλες για πικ-νικ, καθώς και η παιδική χαρά, με το καρουζέλ, που ξετρελαίνει τους μικρούς, περιμένουν  να σας ξεκουράσουν ώστε με φορτισμένες και πάλι μπαταρίες, να συνεχίσετε την μαγική αυτή περιήγηση στη σαγηνευτική ομορφιά του κόσμου των ζώων.

Φυσικά δεν γίνεται να παραλείψετε την  υπέροχη επίδειξη των δελφινιών, που αφήνει με ανοιχτό το στόμα, κάθε επισκέπτη και που περνάει σημαντικά οικολογικά μηνύματα. Επειδή όμως πραγματοποιείται συγκεκριμένες ώρες, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Αττικού Πάρκου,  www.atticapark.com , για τις ώρες που θα το επισκεφτείτε.



Το πάρκο, στη προσπάθειά του να μας ενημερώσει όσο το δυνατόν καλύτερα για το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αλλά και για την εξέλιξή του μέσα στο χρόνο,  διευρύνεται όλο και περισσότερο, κατασκευάζοντας αυτή τη στιγμή δύο νέα πάρκα το “Δεινοσαυρόπολις” και το “Ωκεανόπολις”.
 Αξίζει να το επισκεφτείτε, γιατί η κατανόηση του φυσικού μας περιβάλλοντος είναι σημαντική για όλους".
Πηγή: Βορεινή  εφημερίδα βορειοανατολικής Αττικής


Τώρα, με τα ζωάκια της,  παίζουμε ότι είναι ιδιοκτήτης ενός ζωολογικού πάρκου και ταΐζει καθημερινά τα ζώα. Ύστερα βάζουμε μουσική και παίζουμε πως ζουν τα ζώα τις 4 εποχές του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...